Planeta Venus: NASA UIMESTE, Anuntul care Surprinde Lumea

Planeta Venus are parte de o veste uimitoare care a surprins foarte multa lume, iata ce face NASA si cat de mult conteaza pentru toata omenirea.

Planeta Venus robot

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, si pana in momentul de fata au fost trimise o serie de nave care au aterizat pe suprafata sa pentru a o explora, insa niciuna n-a rezistat foarte mult. Cand spun asta, ma refer la faptul ca 2 ore este durata cea mai lunga de timp in care o nava a rezistat pe suprafata de pe planeta Venus dupa aterizare, asta intamplandu-se in 1981, o nava trimisa in 1085 reusind sa reziste doar 52 de minute pe suprafata planetei.

Planeta Venus are conditii extrem de dure pe suprafata sa, iar asta a afectat substantial capacitatea de explorare, insa cei de la NASA au ales o echipa care sa faca o noua nava care sa exploreze suprafata in conditii optime. Cei de la NASA vor sa trimita pe planeta Venus un robot care este semi-autonom, acesta urmand a se deplasa singur pe anumite distante fara a avea nevoie de ghidare de pe Pamant, si urmand a face diverse explorari de unul singur.

Planeta Venus: NASA UIMESTE, Anuntul care Surprinde Lumea

Planeta Venus robot explorare

Planeta Venus nu poate fi explorata intr-un alt mod de catre cei de la NASA pentru ca nu exista conditii suficient de bune pentru ca oamenii sa trimita acolo nave care sa poata comunica in mod constant cu Pamantul. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum ar trebui sa arate robotul pe care NASA l-ar putea trimite pe planeta Venus pentru cercetare detaliata facuta direct de pe Pamant, iar simpla sa constructie ar putea dura oricum foarte mult, in final.

Planeta Venus nu va avea trimis prea curand acest robot, iar asta pentru ca de la simplu concept, si pana la ceva real care sa ajunga acolo si sa exploreze suprafata, este o cale extrem de lunga. Cei de la NASA trebuie sa pregateasca totul pentru procedura de dezvoltare, iar abia apoi pentru lansare, deci totul ar putea dura foarte multi ani, ceea ce ne va tine in continuare cu foarte multe intrebari in legatura cu ceea ce exista acolo.

Planeta Venus va fi vizitata intre timp de catre o nava spatiala trimisa de catre JAXA si ESA deja de pe Pamant, insa e improbabil ca ea sa ne dezvaluie chiar atat de multe mistere.