Guvernul Romaniei: Semnal de ALARMA dupa RECORDUL de Infectari cu Coronavirus

Guvernul Romaniei Semnal ALARMA RECORDUL Infectari Coronavirus

Guvernul Romaniei a tras un nou semnal de alerma, prin Grupul de Comunicare Strategica, dupa numarul record de infectari cu noul Coronavirus, 555 de cazuri noi fiind confirmate doar in ultimele 24 de ore, mai mult decatin starea de urgenta.

Guvernul Romaniei face din nou apel la romani sa respecte regulile pe care le fac expertii, altfel exista riscul ca numarul de cazuri sa creasca si mai mult in urmatoarea perioada, asa ca ramane ca fiecare sa faca ce poate pentru a se proteja.

“În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.”