Ministerul Sanatatii: cand vom avea din nou stare de urgenta

Ministerul Sanatatii a oferit astazi un raspuns la marea intrebare cu privire la reinstituirea starii de urgenta, ministrul Nelu Tataru declarand ca Romania ar putea reintra intr-o asemenea situatie atunci cand numarul de cazuri va depasi 10.000 intr-o perioada de 3, 4 zile.

Ministerul Sanatatii da practic de inteles ca orice se va intampla, pana cand vom avea minim 2500 de cazuri pe zi, timp de mai multe zile, nu va exista stare de urgenta, dar pana in acel punct e posibil ca spitalele sa fie chiar pline de bolnavi de Coronavirus, fara paturi disponibile.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni.”

Articolul precedentiOS 14 Public Beta, iOS 13.6 GM au fost lansate de Apple
Articolul următorAndroid: Anuntul IMPORTANT care Parea Complet IMPOSIBIL
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.