Politia Romana: toti romanii vizati de o importanta atentionare

Politia Romana romanii vizati atentionare

Politia Romana prezinta astazi o atentionare foarte importanta pentru romanii din toata tara, ea venind sub forma unei marturii a unei victime care a fost pacalita de catre doua tinere, si a fost jefuita printr-o metoda folosita destul de des.

Politia Romana a reusit in acest caz sa retina persoanele care au jefuit batrana din imaginile de mai jos, si e bine ca nu s-a intamplat ceva mai grav de atat, insa in unele cazuri e imposibila chiar si depistarea persoanelor care comit asemenea infractiuni.

“„Am vrut să previn, să nu păţească şi alţii aceeaşi întâmplare.”
Acum ceva timp, doamna din imagine, în vârstă de 84 de ani, a fost victima unei infracţiuni de furt prin metoda pomană. Şi a fost de acord să împărtăşească public experienţa dumneai, numai să ajute la prevenirea unor astfel de fapte.
Două femei au pătruns în locuinţa sa, sub pretextul că vor să-i ofere drept pomană plăcintă, reuşind apoi să sustragă din casă o sumă de bani. Acestea au fost prinse şi reţinute de poliţişti.
Recent, o tânără a abordat o altă doamnă în etate, sub pretextul că doreşte să-i împartă produse de patiserie drept pomană, i s-a permis accesul în locuinţă, de unde a sustras bani şi bijuterii. Şi această tânără a fost reţinută de poliţişti.
Bunicii noştri se dovedesc a fi, în multe situaţii, vulnerabili.
Bunicii, vecinii noştri vârstnici… au nevoie de mai multă atenţie. Şi pentru că ei nu (prea?) petrec timp pe reţele de socializare… Reînnoim apelul nostru şi vă adresăm rugămintea vouă, celor care ne citiţi, să le transmiteţi şi bătrânilor din jur, cu orice prilej găsiţi: Fiți atenți pe cine primiți în casă. Necunoscuții nu vă dau de pomană, nu vă bucurați de nimicuri, pentru că puteți deveni victime!
Dacă treceţi printr-un astfel de eveniment, încercaţi pe cât posibil să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi apelaţi de urgenţă poliţia, la 112.”

„Am vrut să previn, să nu păţească şi alţii aceeaşi întâmplare.”…

Publicată de Politia Romana pe Joi, 9 iulie 2020