Ministerul Sanatatii: numarul de pacienti asimptomatici externati din spitale

Ministerul Sanatatii numarul pacienti asimptomatici externati spitale

Ministerul Sanatatii a publicat astazi o noua cifra cu privire la numarul de persoane asimptomatice, dar inca infectate cu  noul Coronavirus, care au fost externate dn spitale, totul in baza unui ordin de ministru care a fost dat la finalul lunii trecute de catre autoritati.

Ministerul Sanatatii ne spune ca 1.683 persoane asimptomatice au fost externate la 10 zile dupa depistare, cifra fiind zilnic in crestere, dar ea nua re in vedere si persoanele care inca sunt simptomatice si s-au externat la cerere, sau cele asimptomatice externate mai devreme.

Ministerul Sanatatii nu prezinta in raportarile zilnice numarul de persoane infectate care au erut externarea desi inca au simptome, sau n-au fost detectate de multa vreme, si aceasta cifra ar fi fost foarte utila pentru a si exact ce se intampla in tara noastra.

“Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.”