Guvernul Romaniei: deciziile pentru starea de alerta, restaurante

Guvernul Romaniei starea alerta restaurante

Guvernul Romaniei urmeaza sa se intruneasca maine intr-o sedinta, in urma celei a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, si urmeaza sa decida, cel mai probabil, prelungirea starii de alerta in Romania pentru ca situatia pandemiei de Coronavirus este una foarte grava.

Guvernul Romaniei nu va redeschide restaurantele din 15 iulie, ministrul economiei spunand ca nu are logica aceasta masura atat timp cat pe terase nu se respecta masurile de protectie impotriva Coronavirus, si desigur ca are perfecta dreptate.

Guvernul Romaniei nu poate redeschide restaurantele pentru ca terasele sunt o problema mare in raspandirea Coronavirus, iar aceasta situatie nu se va rezolva prea curand, si lucrurile sunt mai rele pentru ca restaurantele au fost declarate de OMS ca avand risc foarte ridicat de infectare.

“Am avut intalniri cu industria Horeca, am pus la punct inclusiv regulile care ar trebui luate in considerare si aprobate pentru deschiderea restaurantelor in interior.

Din pacate evolutia cazurilor, nu ma fac sa fiu optimist in privinta deschiderii in interior a restaurantelor. Nu sunt optimist ca acest lucru va intruni, asa, o majoritate in asa fel incat sa se poata deschide restaurantele.

Trebuie sa ne convingem intai ca cetatenii, proprietarii de terase, respecta regulile in terase, si apoi discutam deschiderea restaurantelor in interior.”