LUNA: Fenomenul SPECIAL, de ce DISPARE de pe Cer

LUNA trece astazi printr-o fenomen special, iata de ce va disparea de ce pe cer, si ce se intampla in cursul urmatoarelor zile in sistemul solar.

luna noua

LUNA trece din nou printr-un fenomen foarte special care are loc doar o singura data pe an, si care ne permite sa observam ceva ce vedem destul de rar pe cerul instelat, asa ca ziua de astazi este cu atat mai importanta. Vorbim despre fenomenul de luna noua, care se intampla o singura data pe an, satelitul natural al Pamantului fiind simultan intalnit in doua semne zodiacale, adica atat in gemeni, cat si in rac, lucru cu adevarat special.

LUNA nu va fi vizibila in acest fenomen special in cursul noptilor de astazi si de maine, astfel ca veti putea vedea doar planetele care lumineaza in intregul universl in momentul de fata, dar fara satelitul Pamantului. LUNA este in acest fenomen plasata intre Pamant si soare, astfel ca nu este iluminata, si nu devine vizibila pe cer, acest lucru intamplandu-se in fiecare luna, deci procesul in sine este unul care se repeta destul de exact.

LUNA: Fenomenul SPECIAL, Iata de ce va DISPAREA de pe Cer

LUNA nu este totusi intalnita decat o singura data pe an intre doua semne zodiacale in aceasta formula, iar in fiecare an cele doua zodii difera, in functie de felul in care se misca luna in jurul Pamantului nostru. Va spuneam mai sus ca acum fenomenul de luna noua are loc in semnele zodiacale gemeni si rac, insa anul viitor va fi vorba despre alte semne zodiacale, asa cum s-a intamplat inclusiv in cursul anului trecut, si asa cum va fi in viitor.

LUNA va redeveni vizibila pentru ochiul liber inclusiv noaptea incepand din 21 iulie, iar asta pentru ca va trece de zona care o plaseaza intre soare si Pamant, deci va fi iluminata pentru a putea fi vazuta din nou de catre noi. LUNA se misca rapid in jurul Pamantului completand fiecare orbitare la aproximativ 30 de zile, astfel ca in fiecare luna observatorii o pierd timp de o noapte pe cer, ceea ce nu ar trebui sa sperie pe cineva.

LUNA va trece prin acelasi fenomen de luna noua in cursul lunii viitoare, doar ca atunci va fi intr-un alt semn zodiacal, deci nu vorbim despre ceva la fel de special precum fenomenul care are loc in cursul acestor zile.