Lenovo anunta lansarea laptop-urilor si calculatoarelor cu Procesoare AMD Ryzen

Lenovo lansare laptop calculatoare Procesoare AMD Ryzen

București, 21 iulie 2020 – Lenovo lansează cinci noi modele de laptopuri și desktopuri Legion echipate cu procesoare AMD Ryzen: Lenovo Legion 5 de 17 inci (alături de modelul de 15 inci, disponibil cu procesorul AMD Ryzen 4000 seria H), laptopul Lenovo Legion 5P, Lenovo IdeaPad™ Gaming 3 pentru gaming entry-level și desktopurile Lenovo Legion Tower 5 și IdeaCentre™ Gaming 5. Astfel, Lenovo își respectă angajamentul de a aduce noi tehnologii care nu sunt doar mai inteligente, ci oferă și mai multe opțiuni de divertisment pentru diferiți utilizatori. 

Procesoarele mobile de ultimă generație AMD Ryzen 4000 seria H îmbunătățesc performanța laptopurilor Lenovo Legion, prin creșterea vitezei de reacție, oferind experiențe de gaming, de dezvoltare de conținut și productivitate mai rapide.

Dezvoltate în baza arhitecturii AMD „Zen 2” cu tehnologia de 7nm, noile Lenovo Legion integrează cele mai noi procesoare Ryzen care oferă performanță echilibrată, cu o mai bună rată de răspuns decât predecesorul său.2 Procesoarele mobile Ryzen 4000 Series oferă, de asemenea, de două ori eficiența energetică comparativ cu generația anterioară.Asociate cu plăcile grafice NVIDIA® GeForce®, laptopurile și desktopurile de gaming Lenovo sunt pregătite pentru a rula cele mai noi jocuri cu o viteză remarcabilă. 

Lenovo Legion 5 

Lenovo Legion 5 este disponibil în două mărimi și este echipat cu procesoare mobile AMD Ryzen 7 4800 seria H și placă grafică NVIDIA GeForce RTX ™ 2060. Are o rată de reîmprospătare de până la 144Hz și ecrane wide Full HD (1920 x 1080) de 15,6 inci și 17,3 inci, activate cu Dolby Vision® pentru o calitate spectaculoasă a imaginii. Sistemul de difuzoare Harman Kardon® și Dolby Atmos audio3 îmbunătățesc experiența jocului. Laptopul oferă o memorie DDR4 de până la 16GB 3200 MHz, capacitate de stocare de 1 TB PCIe SSD4 și sistem de ventilație avansat Lenovo Legion Coldfront 2.0.

Lenovo Legion 5P  

Lenovo Legion 5P este echipat cu procesoare mobile AMD Ryzen, până la modelul 7 4800, seria H și plăci grafice NVIDIA GeForce până la modelul RTX 2060, oferă luminozitate de până la 300 de niți, ecran wide angle Full HD de 15,6 inci și o rată de actualizare a imaginii de 144Hz pentru un timp de răspuns de 5 ms.

Ideal pentru eSports, laptopul este disponibil în nuanța Iron Grey, cu logo-ul „Y” luminat în alb. Lenovo Legion Coldfront 2.0 elimină căldura prin sistemul de ventilație cu patru canale prin care circulă aer rece către componentele esențiale are sistemului. Laptopul utilizează un modul termic integrat pentru o eficiență termică mai mare. Pentru performanțe maxime, oferă suport Dual Burn, care se folosește de procesor și de placa grafică pentru a livra framerate-uri mai bune. Pentru a comuta manual între modurile de performanță, acesta are Lenovo Q-Control 3.0.

Legion 5P dispune de memorie DDR4 de până la 32 GB 3200 MHz și capacitate de stocare SSD de până la 1 TB PCIe4, precum și de boxele Harman Kardon, optimizate cu Dolby Atmos pentru un sunet mai bun.

Cu o greutate de 2,5kg, laptopul le oferă gamerilor o durată de viață a bateriei de până la 7,5 oreși funcție Rapid Charge Pro, pentru o încărcare de până la 50% a bateriei în 30 de minute. 6

IdeaPad Gaming 3

Noul laptop IdeaPad Gaming 3 de 15,6 inci dispune de procesoare mobile AMD Ryzen 7 4800 seria H și are ecran wide angle până la Full HD. Pentru o variantă mai accesibilă, utilizatorii pot alege versiunea cu o rată de împrospătare de 120Hz, proiectată pentru jocuri fără întreruperi și cu placă grafică până la NVIDIA GeForce GTX™ 1650 Ti, construită pe arhitectura NVIDIA Turing™.

În plus, funcția Lenovo Vantage for Gaming, permite controlul și calibrarea setările hardware și a setărilor de jocuri și aplicații dintr-un singur loc.

Lenovo Legion Tower 5

Noul Lenovo Legion Tower 5, ideal pentru gaming, este echipat cu procesoare desktop AMD Ryzen până la modelul 9 3950X cu 16 nuclee. Alături de placa grafică NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER™ cu  rezoluție mai mare de 4K7, acest sistem tower este ideal pentru maratoane de gaming. 

Experiențele de multitasking, streaming și crearea de conținut sunt îmbunătățite datorită conexiuni Wi-Fi 68 și a capacității de stocare de până la 2x 1TB PCIe SSD1 plus 2x 2TB 3.5 HDD și a memoriei de până la 128 GB 3200 MHz DDR4. În plus, funcția Lenovo Q-Control permite navigarea manuală prin trei moduri de viteză a ventilatorului pentru a o potrivi cu performanța jocurilor sau nevoilor de creare de conținut.  

IdeaCentre Gaming 5

Noul IdeaCentre Gaming 5 este mai subțire vine echipat cu procesoare desktop până la AMD Ryzen 7 3700X asociate cu placa grafică NVIDIA GeForce RTX 2060. Sistemul tower-ul dispune de sistem audio Dolby Audio9 și memorie de până la 32 GB DDR4. 

Pentru mai multe informații accesați Lenovo StoryHub newsroom.

Prețurile și disponibilitate

  • Laptopul Lenovo Legion 5 de 17 inci cu procesoare mobile AMD Ryzen 7 4800 seria H și placă grafică până la NVIDIA GeForce RTX 2060 este așteptat să fie disponibil începând cu luna septembrie 2020, la un preț pornind de la 1089,99 USD.
  • Laptopul Lenovo Legion 5 de 15 inci cu procesoare mobile AMD Ryzen 7 4800 seria H și placă grafică până la NVIDIA GeForce RTX 2060 este așteptat să fie disponibil începând cu luna august 2020, la un preț pornind de la 1019,99 USD și disponibil acum cu placa grafică NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti la un preț pornind de la 759,99 USD.
  • Laptopul IdeaPad Gaming 3 de 15 inci cu procesoare mobile AMD Ryzen 7 4800 seria H și placă grafică până la NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti este așteptat să fie disponibil începând de la prețul de 659.99 USD în iulie 2020.11
  • Desktop-ul Lenovo Legion Tower 5 cu procesoare desktop AMD Ryzen 7X și placă grafică până la NVIDIA GeForce RTX 2070 va fi disponibil începând cu luna octombrie 2020 cu un preț pornind de la 829,99 USD.11
  • Laptopul Lenovo Legion 5P de 15 inci și desktopul IdeaCentre Gaming 5 cu procesoare AMD nu vor fi disponibile în regiunea Americii de Nord. 

1 Procesorul „Zen 2″ AMD a obținut un procent estimat cu 15% mai mare decât generația anterioară AMD „Zen”, folosind rezultatele estimate ale SPECint®_base2006. Consultați www.spec.org pentru detalii.

2 Pe baza analizei interne AMD, martie 2020, compararea performanțelor per watt pentru procesoarele mobile Ryzen Seria 4000 față de procesoarele mobile Ryzen din a doua generație. Performanțele reale per watt pot varia.

3 Experiența Dolby Atmos pe PC necesită căști achiziționate separat. Pentru a experimenta Dolby Atmos prin difuzoarele încorporate ale PC-ului, descărcați aplicația Dolby Access din magazinul Windows.

4 Capacitatea disponibilă actuală este mai mică și variază în funcție de mulți factori, inclusiv formatarea, compartimentarea și sistemul de operare etc., care utilizează o parte din această capacitate. Capacitatea disponibilă se poate modifica odată cu actualizările software.

5 Toate afirmațiile privind durata de viață a bateriei sunt aproximative și se bazează pe rezultate folosind testul de referință pentru durata de viață a bateriei MobileMark® 2018 v 1.0.2.46. Durata de viață reală a bateriei va varia și depinde de mulți factori, precum configurarea și utilizarea produsului, utilizarea software-ului, funcționalitatea wireless, setările de gestionare a puterii și luminozitatea ecranului. Capacitatea maximă a bateriei va scădea odată cu timpul și utilizarea.

6 Rapid Charge Pro permite încărcarea rapida a bateriei laptopului Lenovo de la zero până la 50% în mai puțin de 30 de minute, iar o încărcare completă durează până la două ore. Capacitatea maximă a bateriei va scădea în mod natural odată cu timpul și utilizarea. Rapid Charge necesită un adaptor de 135w AC vândut separat. Încărcați o oră pentru o durată de viață a bateriei de până la 80% și o încărcare completă durează până la două ore. Capacitatea maximă a bateriei va scădea în mod natural odată cu timpul și utilizarea.

7 Este necesar un monitor 4K compatibil achiziționat separat.

8 Necesită router Wi-Fi achiziționat separat. Conexiune și viteză pot varia în funcție de loc, mediu, rețele și alți factori. 

9 Dolby Audio necesită monitor extern sau căști compatibile achiziționate separat.

10 Prețurile nu includ taxe și nu includ transport sau opțiuni și pot fi modificate fără notificare prealabilă; se aplică termeni și condiții suplimentare. Prețurile distribuitorilor pot varia. Datele de pe raft și opțiunile de culoare pot varia în funcție de regiunea geografică, iar produsele pot fi disponibile numai pe anumite piețe. Toate ofertele sunt în limita stocului. Lenovo își rezervă dreptul de a modifica ofertele, caracteristicile și specificațiile produselor în orice moment, fără notificare prealabilă.”