WhatsApp: Serviciul de Informatii care a EXPLOATAT Aplicatia

WhatsApp are anuntata o noua surpriza majora care ne spune ca mesajele trimise prin platforma pot fi citite, iata cine face asta deja, si cum.

WhatsApp germani

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, iar compania din spatele ei spune ca toate comunicatiile sunt criptate. Ei bine, in realitate lucrurile nu stau chiar asa, iar asta pentru ca serviciul de informatii german BKA este capabil sa exploateze platforma pentru a citi mesajele unor infractori, si fara sa le instaleze vreun software in telefoane prin care sa fie preluate mesajele.

WhatsApp poate avea citite mesajele text, clipurile video, pozele, si tot ceea ce au transmis acele intre ele, fara ca ele sa stie, autoritatile germane avand totul dezvaluit intr-un proces impotriva a doi teroristi. Cei doi au derulat un atac intr-un targ de craciun din Berlin, iar procurorii federali care i-au anchetat au folosit ca proba in proces mesaje interceptate din contul WhatsApp al unuia dintre ei, acestea fiind furnizate de catre serviciul BKA.

WhatsApp: Serviciul de Informatii care a EXPLOATAT Aplicatia

WhatsApp are o vulnerabilitate in sistemul WhatsApp Web care permite exploatarea pentru interceptarea mesajelor, iar acesta este singurul lucru cunoscut pana acum in legatura cu metoda BKA de a spiona. Mai exact, dupa arestarea teroristilor, autoritatile au reusit cumva sa acceseze mesajele vizibile prin WhatsApp Web, iar asa au adunat probe care au dus intr-un final la trimiterea in judecata a teroristilor.

“Oficiul Federal de Poliție Penală (BKA) utilizează o metodă simplă pentru a urmări conversațiile criptate cu WhatsApp, iar acest lucru aparent funcționează în totalitate fără utilizarea software-ului de supraveghere sau a altor programe complexe instalate pe telefonul mobil al persoanei vizate. Pentru a citi chat-urile, autoritatea folosește funcția WhatsApp Web. Pentru aceasta, anchetatorii au folosit aparent opțiunea de conectare a aplicației la browserul web de pe un computer. Cu această funcție, tot conținutul serviciului de chat este oglindit într-o fereastră a browserului.”

WhatsApp nu a comentat pana acum aceasta situatie, si cel mai probabil nici nu o va face pentru ca nu o pune tocmai intr-o situatie chiar atat de buna, deci e de asteptat as nu aflam absolut nimic de la ea. Pe de alta parte, ceea ce fac germanii de la BKA cu WhatsApp n-ar trebui sa fie o surpriza foarte mare, iar asta pentru ca platforma de mesagerie nu este una dintre cele mai sigure de pe planeta, si a avut multe vulnerabilitati dezvaluite.

WhatsApp spune ca face criptare pentru toate mesajele pe care le trimitem, sau le primim, dar daca folositi si WhatsApp Web, atunci e bine sa stiti ca s-ar putea sa nu beneficiati de aceste masuri de securitate.