Raed Arafat: data la care s-ar putea reinstaura starea de urgenta

Raed Arafat data starea urgenta

Raed Arafat a oferit astazi pentru presa prima informatie cu privire la data la care ar urma sa se indeplineasca toate criteriile pentru ca starea de urgenta sa fie reimpusa in Romania, ceva de care multa lume se temea, dar se pare ca incetul, cu incetul, ne apropiem de asta.

Raed Arafat sustine ca intre 1 si 3 august ar urma sa se indeplineasca toate conditiile pentru instaurarea starii de urgenta in Romania, si aceasta este prima oara cand seful DSU ofera o informatie de acest gen, deci trebuie privita extrem de serios.

Raed Arafat a avertizat in repetate randuri ca lucrurile sunt scapate de sub control si ca mergem spre dezastru, acum ofera si o data la care se va indeplini acest dezastru, iar ea este mult mai aproape decat ne imaginam.

“Clar ca situatia nu este sub control. Situatia nu putem sa spunem ca este controlata, mai ales in unele zone ale Romaniei. Cresterea cazurilor si cresterea semnificativa zilnica. Aceste cresteri arata ca avem o crestere serioasa, din punct de vedere al raspandirii.

Clar ca avem o raspandire care, in acest moment, nu este nici in platou, nici in scadere. Deci, daca este in continua crestere, clar ca situatia nu este sub control.

Criteriul enuntat exemplificativ pentru reintrarea in Stare de Urgență (10.000 de cazuri in 5 zile) ar fi îndeplinit intre 1 si 3 august.” a declarat Raed Arafat la Antena 3.