Coronavirus Romania: Avertizarea foarte serioasa pentru romani

0

Alexandru Rafila, unul dintre doctorii care in ultima perioada a devenit un vector pentru lupta impotriva Coronavirus in Romania, trage un foarte serios semnal de alarma cu privire la numarul zilnic de infectari pe care-l vedem in tara noastra.

El spune ca din testele zilnice facute de catre autoritati fie pentru persoane simptomatice, si cntacti, fie la cerere, vasta majoritate a confirmarilor de noi infectari cu noul Coronavirus vin de la prima categorie, si nu de la cei care isi fac testele la cerere.

Conform lui Alexandru Rafila, peste 90% dintre cazurile noi de infectare vin de la persoane simptomatice, si contactii lor, iar restul de la cei care se testeaza la cerere.

Ca exemplu a dat un numar zilnic de 24.000 de teste procesate(12.000 pentru persoane cu simptome si contact, iar 12.000 facute la cerere pentru plecare in vacante, etc), si 1100 de cazuri noi, spunand ca 1050 dintre ele vin de la prima categorie de persoane, iar numai 50 de la cealalta.

Asta inseamna ca numarul transmiterea comunitare este extrem de intensa, si ca majoritatea celor care se testeaza pentru a pleca in vacante, sau din proprie initiativa, nu sunt cu probleme, desi procentele variaza de la un laborator la altul.