Calea Lactee: FOTO ULUITOARE cu o Descoperire INCREDIBILA

Calea Lactee are parte de o imagine uluitoare cu o descoperire incredibila care a uimit foarte multi cercetatori, iata ce a fost observat de ESA.

Calea Lactee magnetic

Calea Lactee are parte de o dezvaluire incredibila facuta de catre cei de la NASA, iar asta ne arata din nou cat de impresionant este universul in care traim, galaxia noastra fiind un punct important de interes. Mai exact, cei de la ESA au publicat o imagine impresionanta care ne arata campurile magnetice care exista in Calea Lactee in momentul de fata, si asa puteti vedea ceea ce se ascunde in galaxia din care facem parte in momentul de fata, si cat de impresionant e totul.

Calea Lactee are foarte multe planete, stele, si nu numai, iar multe dintre ele au campuri magnetice proprii, toate acestea combinate putand fi vazute in imaginea de mai jos. Zona rosu inchis din imagine e reprezentanta de planul galaxiei Calea Lactee, acolo unde concentratia de praf este la nivelul cel mai ridicat, in timp ce arcuirile de deasupra planului sunt ramasite ale unor explozii care au avut loc in nucleul galaxiei noastre in indepartatul trecut.

Calea Lactee: FOTO ULUITOARE cu o Descoperire INCREDIBILA

Calea Lactee campuri magnetice
FOTO: Image Credit: ESA, Planck

Calea Lactee are aceasta imagine inregistrata de catre un satelit al ESA numit Planck, acesta fiind special gandit pentru a detecta zonele din galaxie in care exista campuri magnetice active, si se poate vedea ca isi face treaba bine. Campurile magnetice sunt extrem de importante deoarece ofera protectie pentru planete, luni, si nu numai, iar cel mai bine vedem asta pe Pamant, care e protejat de multe radiatii, din Calea Lactee multumita campului sau magnetic.

Calea Lactee este o galaxie impresionanta, vasta, in care exista foarte multe zone cu aglomerari de stele si planete, deci ceea ce vedem in imaginea de mai sus este perfect normal pentru ea. Vorbim despre zone vaste din Calea Lactee care ar trebui sa reprezinte o foarte mare zona de interes pentru multi dintre cei care monitorizeaza galaxia, si intregul univers, asa ca n-ar trebui sa ne mire cate se ascund pe acolo in momentul de fata.

Calea Lactee va fi in continuare monitorizata cu foarte mare atentie pentru a se descoperi secretele care se ascund in ea, si mai avem inca destul de multe de descoperit.