Planeta Pluto: Secrete INCREDIBILE ce au ULUIT Cercetatorii

Planeta Pluto are o serie de secrete incredibile dezvaluite de catre cercetatori, iata ce au descoperit acestia pe planeta indepartata de Pamant.

Planeta Pluto apa

Planeta Pluto este cea mai indepartata de soare, are dimensiuni mici, si nu a fost cercetata cu atentie de catre vreo nava spatiala ajunsa in sistemul solar, insa o serie de imagini facute in 2015 inca produc uimire in randul cercetatorilor. Vorbim despre o serie de imagini cu planeta Pluto surprinse in cursul anului 2015 de catre nava spatiala New Horizons a celor de la NASA, ea inregistrand imagini de inalta rezolutie cu ceva ce cercetatorii nu credeau ca vor vedea acolo.

Planeta Pluto este o planeta care pare inghetata, din departare, insa imaginile surprinse de catre nava New Horizons au Dezvaluit faptul ca acolo exista inclusiv ceea ce pare a fi apa in stare solida. Planeta Pluto este brazdata de foarte multa gheata, iar asta e normal din moment ce sta atat de departe de soare, dar cercetatorii au ramas surprinsi si de celelalte secrete pe care ea le-a ascuns pana acum in lipsa unor observatii detaliate facute de catre NASA.

Planeta Pluto: Secrete INCREDIBILE ce au ULUIT Cercetatorii

Planeta Pluto apa gheata
FOTO: NASA/JHUAPL/SwRI.

Planeta Pluto are munti de azot inghetat care seamana cu zonele de coasta din Norvegia, are “zgarie nori” din metan inghetat, dar si crapaturi in suprafata care sunt mai adanci decat Marele Canion din SUA. Exista deasemenea si vulcani inghetati care sunt mai inalti decat Muntele Everest, dar zona cu apa a atras atentia cercetatorilor, dar vorbim despre ceva observat in imagini cu planeta Pluto care au fost facute de la mare distanta.

“Când nava spațială New Horizons a NASA a trecut prin Pluto în 2015, a arătat o lume mult mai dinamică decât își imaginase cineva. Planeta pitică găzduiește stânci înghețate de azot care seamănă cu coasta accidentată a Norvegiei și cioburi uriașe de gheață de metan care se ridică până la înălțimea zgârie-nori. Fisuri mai adânci decât Grand Canyon cicatrizează suprafața, în timp ce vulcani gheață se ridică mai înalt decât Muntele Everest. Într-o parte a orbei îndepărtate, aparatele de fotografiat ale navei spațiale au surprins o caracteristică uriașă în formă de inimă, care a provocat un sondaj colectiv în rândul fanilor nenumărați de pe Pământ.”

Planeta Pluto a avut iaginile de mai sus surprinse de catre nava New Horizons a celor de la NASA, iar zona de la Ecuator este cea care contine partea cu apa care a atras atentia. Daca cercetatorii ar putea confirma ca acolo exista intr-adevar apa in stare lichida, ar fi vorba despre ceva incredibil, mai ales ca planeta Pluto este atat de indepartata de Pamant, dar ramane de vazut ce alte nave vor mai ajunge acolo in viitorul apropiat.

Planeta Pluto ramane una care ascunde foarte multe mistere, si ramane doar de vazut cate dintre ele vor mai putea fi deslusite de catre cercetatori in viitor.