Calea Lactee: INCREDIBIL, Zona DISTRUSA cu Importanta Uriasa

Calea Lactee are parte de o descoperire incredibila astazi, o zona aproape distrusa, dar cu o importanta uriasa, a fost dezvaluita de cercetatori.

Calea Lactee phoenix

Calea Lactee este galaxia din care cu totii facem partea, ea avand o vechie de miliarde, peste miliarde, de ani, iar cercetatorii australieni au descoperit o partea distrusa din ea, care este foarte importanta. Calea Lactee a avut descoperita de catre cercetatori una dintre zonele sale care a stat la baza formarii galaxiei, aceasta fiind in momentul de fata partial distrusa, si aproape de a fi destramata in totalitate, ceea ce o face foarte interesanta pentru ei.

Calea Lactee a avut descoperita o zona cu o grupare de stele care este cunoscuta cu denumirea “fluxul Phoenix”, iar aceasta este in plin proces de distrugere, conform cercetatorilor. Avand in vedere cat de greu se intampla lucrurile in univers, e de asteptat ca aceasta zona din Calea Lactee sa fie distrusa in decursul catorva miliarde de ani, insa ea a stat la baza formarii galaxiei, si nu e singura care a avut un rol foarte important pentru existenta noastra.

Calea Lactee: INCREDIBIL, Zona DISTRUSA cu Importanta Uriasa

Calea Lactee are aceasta zona de stele in haloul sau stelar, o zona care este in cea mai mare parte goala, spre marginea sa, fluxul de stele avand o orbita de 1 miliard de ani in jurul centrului galaxiei. Acest flux de stele reprezinta cel putin una dintre cele doua grupari care au ajutat la formarea galaxiei Calea Lactee, si cercetatorii spun ca altele au fost distruse de catre gravitatia galaxiei de-a lungul timpului, adica fix ce se intampla si acum.

“Un grup de stele antice, poate ultimele rămășițe ale blocurilor de construcție ale Căii Lactee. Curentul se află în haloul stelar, o suprafață rece și în mare măsură goală de spațiu dincolo de Calea Lactee, unde se urmărește încet o orbită de miliarde de ani a galaxiei noastre. Phoenix reprezintă una dintre ultimele rămășițe ale unei populații inițiale care a făcut parte din blocurile de construcție ale galaxiei noastre.”

Calea Lactee va distruge si cealalta zona cu stele care au stat la formarea sa, insa pentru ca asta sa se intample, va fi deasemenea nevoie de o perioada foarte lunga de timp. Calea Lactee are o combinatie de stele noi, si vechi, iar galaxia le distruge pe cele vechi lasand in urma doar cele nou formate, cercetatorii incercand sa tina pasul cu aceste modificare care au avut, si au in continuare loc in cadrul galaxiei din care facem cu totii parte.

Calea Lactee ramane o galaxie surprinzatoare despre care inca nu stim multe, astfel ca orice fel de descoperire de acest gen este foarte importanta pentru cercetatorii din toata lumea.