Guvernul Romaniei: anunt despre deschiderea restaurantelor

Guvernul Romaniei anunt deschiderea restaurantelor

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, a oferit astazi noi informatii cu privire la psibila redeschidere a restaurantelor, si asta la doar cateva ore dupa ce Raed Arafat le punea in lista celor mai periculoase locatii din punct de vedere al infectarilor.

Guvernul Romaniei spune ca deocamdata nu se pune problea redeschiderii restaurantelor in Romania, insa acest lucru nu este exclus cand numaul de cazuri va mai scadea, si primele care ar putea fi redeschise sunt cele din interiorul hotelurilor.

“Ne-am dori sa putem sa deschidem restaurantele. In discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii mediului de afaceri le-am spus ca trebuie sa avem un context epidemiologic macar sensibil îmbunătatit si garantia unei cooperari din partea tuturor patronilor in respectarea regulilor de protectie sanitara.

Haideti sa fim cinstiti. 80-85% dintre ei respecta regulile, dar avem inca un procent de oameni care nu respecta regulile si care nu sunt implicati si nici nu-si doresc sa asigure respectarea regulilor. …. Chiar e posibil in două etape, intai sa deschidem restaurantele aferente hotelurilor si ultrior celelalte restaurante.”

Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la inaugurarea Muzeului mineritului din Petroşani

Declarațiile premierului Ludovic Orban, după participarea la inaugurarea Muzeului mineritului din Petroşani #LudovicOrban #Petrosani

Publicată de Guvernul României pe Joi, 6 august 2020