TikTok a fost interzisa in SUA printr-ul Ordin al lui Donald Trump

TikTok interzisa sua

TikTok, una dintre cele mai populare aplicatii de socializare ale momentului, a fost interzisa in SUA de catre Donald Trump printr-un ordin prezidentialcare a fost semnat cu foarte putin timp in urma, si vorbim despre o lovitura uriasa.

TikTok si WeChat au fost impreuna interzise in SUA, iar restrictiile vor intra in aplicare in 45 de zile daca retelele de socializare nu vor fi vandute de catre companiile chinezesti care le detin, SUA fiind de parere ca ele ar fi controlate de stat.

TikTok ar putea fi cumparata de catre compania Microsoft, care ar fi in discutii avansate cu compania mama a retelei de socializare din China, iar daca asta s-ar intampla, atunci interdictia impusa de catre Donald Trump nu si-ar mai produce efectele.

TikTok a devenit extrem de populara in ultimele luni, intrecand chiar si Facebook in ceea ce priveste numarul de descarcari, iar pentru ele este o amenintare, asa ca Donald Trump le ataca pentru a ajuta in subsidiar Facebook.

“Președintele Donald Trump a emis joi ordine executive care ar interzice aplicația de socializare TikTok și WeChat să opereze în SUA în 45 de zile dacă nu sunt vândute de companiile lor mamă deținute din China. Pentru WeChat, care permite utilizatorilor săi să-și transfere fonduri reciproc, comanda declară că va interzice tranzacțiile financiare cu Tencent.”