Raed Arafat: peste 300 de focare de Coronavirus sunt active in Romania

Raed Arafat focare Coronavirus Romania

Raed Arafat a confirmat ceea ce pana la urma era inevitabil in pandemia in care ne aflam, el afirmand ca peste 300 de focare de Coronavirus sunt active in tara noastra in momentul de fata, dar si ca situatia este sub controlul autoritatilor.

Raed Arafat spune ca aceste focare sunt in azilele de batrani, in centrele industriale, si in camine, deci e posibil ca numarul de persoane confirmate ca pozitiv infectate cu noul Coronavirus sa creasca substantial in perioada urmatoare, din pacate.

“Focarele pentru care noi luăm măsura de carantină, atunci când carantinăm o localitate, sunt focarele de transmitere comunitară. Deci, dacă este o localitate cu o cifră mare de cazuri, dar care sunt concentrate la un azil de persoane vârstnice, atunci măsurile se iau pe azilul respectiv – carantinarea azilului, a personalului; dacă avem o localitate de 1.500 de persoane și avem 14 cazuri, 10 cazuri, 15 cazuri, este transmisie în comunitate, în mai multe familii, atunci luăm măsura de a carantina localitatea. De ce? Pentru că nu este suficient să izolezi persoanele și contacții lor direcți.” a declarat Raed Arafat la DIGI 24.