LUNA: Premiera ULUITOARE care a Surprins Total Toata Lumea

LUNA este in centrul unei noi premiere uluitoare care a surprins total intreaga lume, iata ce au descoperit cercetatorii cu privire la corpul cosmic.

LUNA reflexie

Luna are parte de o premiera uluitoare anuntata de catre cercetatorii care de mai bine de un deceniu au incercat sa demonstreze ceva ce abia acum a fost intr-un final dovedit. Mai exact, cei de la NASA au trimis in orbita pe care o are luna o nava spatiala care se plimba in jurul sau de ceva vreme, iar in aceasta perioada ea a folosit un laser pentru a tinti diverse zone de pe suprafata pentru a vedea de pe care dintre ele ste reflectata unda laser.

Luna a avut timp de un deceniu testate diverse zone de pe suprafata sa in acest mod, iar intr-un final cercetatorii au reusit sa detecteze o unda de semnal care a fost reflectata. Multumita acestei realizari, luna poate avea masurate mult mai exact distantele dintre pamant si suprafata sa, iar aceasta este o foarte mare realizare pe care au facut-o cercetatorii in ceea ce priveste monitorizarea suprafetei satelitului natural al Pamantului in momentul de fata.

LUNA: Premiera ULUITOARE care a Surprins Total Toata Lumea

Luna are aici prezentata o foarte mare realizare, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie care a fost foarte greu de realizat, si asta pentru ca zona care a fost tintita cu laserul a fost foarte mica. NASA s-a chinuit foarte mult pentru a reusi aceasta realizare impresionanta, iar acum va putea face masuratori mai ample, si mai exacte, cu privire la diverse zone de pe luna, si la distantele dintre nava sa, si ceea ce este tintit cu respectivul laser de acolo.

“Atunci când Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA a ajuns pe orbită în jurul Lunii, în 2009, oamenii de știință au început imediat să tragă lasere la ea. Mai exact, aceștia trageau lasere la un mic reflector de dimensiunea aproximativă a unei cărți de carte, care încercau să răsară lumina înapoi pe Pământ. Și după aproape 10 ani, au reușit în cele din urmă. Este pentru prima dată când fotonii au fost reflectați cu succes înapoi pe Pământ de pe un orbitar lunar.”

Luna va avea diverse distante masurate cu exactitate mai mare decatre cei de la NASA folosind aceasta noua metoda cu lasere, si cercetatorii se asteapta sa faca descoperiri care pana acum nu erau posibile. Diverse zone de pe luna pot fi masurate mai atent, dar asta in masura in care cercetatorii vor reusi de fiecare data sa gaseasca zonele perfecte care sa si reflecte undele trimise de catre nava care sta in orbita satelitului natural, iar asta nu va fi chiar atat de usor.

Luna intra acum intr-o noua faza a proiectelor de cercetare care au vizat-o, si va fi extrem de interesant sa vedem ce alte surprize mai pot fi descoperite n ceea ce o priveste.