Telefoanele Android: Functia Crezuta IMPOSIBILA de Oameni

Telefoanele Android vor avea o functie care era crezuta imposibila de catre toata lumea, iata ce a lansat compania Google pentru utilizatorii sai.

Telefoanele Android cutremur

Telefoanele Android au incepand de astazi o noua functie care a fost crezuta imposibila de mai toata lumea, iar asta pentru ca este vorba despre ceva foarte complex oferit pentru utilizatori. Cei de la Google s-au gandit sa transforme telefoanele Android in sisteme de alerta pentru cutremure, si au lansat astazi prima parte a acestui sistem pentru cei care folosesc telefoane cu acest sistem de operare, astfel ca multi oameni pot ajuta la alertarea in avans.

Telefoanele Android au folosit accelerometrul ca parte a unui sistem bazat pe o serie de algoritmi care detecteaza daca are loc un cutremur, iar in baza analizei se trimit si alerte catre oameni. Initial telefoanele Android din SUA vor primi alerte de la Google in baza detectarilor facute de catre geologii americani si a seismografelor care sunt amplasate in SUA, totul fiind posibil multumita colaborarii pe care compania americana o are cu institutiile de acolo.

Telefoanele Android: Functia Crezuta IMPOSIBILA de Oameni

Telefoanele Android cutremur seismograf

Telefoanele Android din SUA vor fi folosite pentru testarea sistemului si determinarea acuratetii sale, iar pe masura ce Google va fi sigura ca sistemul e suficient de bun, il va extinde si in alte zone de pe glob. Telefoanele Android trebuie in momentul de fata sa aiba activata manual acesta functionalitate pentru ca oamenii sa poata profita efectiv de ea, iar alertele sunt trimise la nivel zona pentru a ajunge exact acolo unde exista intr-adevar o problema cu privire la un cutremur.

Telefoanele Android cutremur seismograf alerta

Telefoanele Android din toata lumea pot functiona ca o retea globala de seismografe pentru a alerta din timp oameni din zonele inca neafectate de un cutremur. Alertarea in avans, chiar si cu cateva secunde, poate salva foarte multe vieti, iar acolo unde seismografele nu ne pot ajuta, ce de la Google s-au gandit ca telefoanele Android pot fi folosite in acelasi scop, dar tot in ideea de a salva vietile oamenilir care primesc in avans alertele cu privire la cutremure.

Telefoanele Android din SUA, dupa cum v-am spus mai sus, vor fi primele la care va ajunge acest sistem, el urmand a fi extins si in alte zone de pe glob, dar deocamdata nu se stie cand.