Telefoanele Android: PROBLEMA Extrem de GRAVA Descoperita

Telefoanele Android au o problema extrem de grava descoperita si dezvaluita in mod public, iata ce se intampla cu modelele existente acum pe piata.

Telefoanele Android qualcomm

Telefoanele Android au o problema extrem de grava descoperita, iar conform expertilor, ea ar afecta nu mai putin de 40% din totalul modelelor care sunt vandute la nivel global in momentul de fata. Vorbim despre o vulnerabilitate care este regasita in chip-urile Qualcomm folosite in foarte multe modele de telefoanele Android vandute in lumea intreaga in momentul de fata, si situatia in sine riica foarte multe semne de intrebare pentru foarte multi utilizatori.

Telefoanele Android functioneaza, in vasta lor majoritate, multumita unor chip-uri Qualcomm, de diverse tipuri, toti producatorii importanti avand cel putin un model cu o asemenea componenta. Conform unor cercetatori, nu mai putin de 400 de linii de cod din software-ul acestor chip-uri folosite in telefoanele Android sunt la baza problemei, iar in baza lor hackerii pot obtine control total asupra dispozitivelor, desigur ca fara ca utilizatorii sa stie acest lucru.

Telefoanele Android: PROBLEMA Extrem de GRAVA Descoperita

Telefoanele Android pot avea instalat software nesemnat, pot avea furate date, pot avea inregistra apeluri telefonice, sau chiar pot sa strice dispozitivele in sine, totul de la distanta. Problema este una atat de mare incat cei de la Qualcomm au inceput sa actualizeze software-ul in baza caruia functioneaza chip-urile din telefoanele Android, dar au nevoie de timp pentru ca software-ul sa ajunga la producatorii de telefoane din intreaga lume.

“Peste 400 de bucăți de cod vulnerabile au fost găsite în cipul DSP testat de noi, iar aceste vulnerabilități ar putea avea următorul impact asupra utilizatorilor de telefoane cu cipul afectat. Atacatorii pot transforma telefonul într-un instrument de spionaj perfect, fără a fi nevoie de interacțiunea utilizatorului – Informațiile care pot fi exfiltrate din telefon includ fotografii, videoclipuri, înregistrare de apeluri, date de microfon în timp real, date GPS și locație etc.”

Telefoanele Android vor deveni sigure abia dupa ce acesti producatori vor decide sa distribuie versiunile actualizate de software, si desigur ca ai lor clienti vor trebui sa si instaleze acel software pentru a fi protejati. Pana cand se va intampla acest lucru, telefoanele Android vor ramane vulnerabile, si aparent toate tipurile de chip-uri sunt afectate, deci inclusiv modelele mai scumpe de dispozitive ar putea fi exploatate de catre hackeri de la distanta.

Telefoanele Android sunt vandute in miliarde de exemplare anual, iar daca 40% dintre cele active ar fi vulnerabile, vorbim cel mai probabil despre peste 1 miliard de dispozitive afectate.