Guvernul Romaniei: Decizia de ULTIMA ORA privind Coronavirus

Guvernul Romaniei carantina spania coronavirus

Guvernul Romaniei, prin CNSU, a anuntat o decizie de ultima ora cu privire la pandemia de Coronavirus, dar si cu privire la romanii care locuiesc in tara, sau care intentioneaza sa se intoarca in tara in perioada imediat urmatoare, si masura era una „de asteptat”.

Guvernul Romaniei a decis ca toti oamenii care ajung in Romania din anumite zone din Spania, denumite zone rosii acum de catre autoritatile noastre, vor fi obligati sa intre in carantina pentru o perioada de 14 zile, iar mai multe detalii aveti mai jos.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 17 august, Hotărârea numărul 42.

Prin hotărârea CNSU a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state.

De asemenea, a fost instituită măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre și dinspre România.

Atașat aveți Hotărârea CNSU numărul 42 din 17.08.2020.”