Posta Romana: atentionare de phishing venita de la o institutie a Guvernului

Posta Romana phishing plati

Posta Romana este din nou tinta unui atac de tip phishing, hackerii incercand prin orice fel de metode sa-i pacaleasca pe romani, iar CERT-RO, institutie a Guvernului Romaniei, vine in ajutorul nostru cu o avertizare de care ar trebui sa tinem cont pentru a fi in siguranta.

Posta Romana are imaginea folosita de aceasta data in cadrul unei campanii de phishing prin care se incearca furtul datelor cardurilor romanilor printr-o pagina de plata falsa, asa ca daca o vedeti pe undeva, aveti grija, pentru ca nu este reala.

“Prietenii de la ProDefence prezintă o nouă campanie de #phishing care se folosește de identitatea vizuală a Poștei (Compania Naţională Poşta Română).

În această perioadă marcată de lansarea reducerilor de tot felul, există posibilitatea ca mulți dintre utilizatori să aștepte informații legate de livrarea comenzii, pe mail. Atacatorii pot profita de această situație, livrând mesaje asemănătoare celor legitime, care au însă incorporate în mail site-uri malițioase.

Așa cum putem observa în imaginile de mai jos, atacatorii au înregistrat domenii precum posta-romana-ro-adresa[.]com, unde au creat o pagină de phishing pentru potențialele victime.

Verificați întotdeauna sursa mesajului primit, citiți cu atenție textul și identificați eventuale greșeli gramaticale sau de exprimare, iar dacă suspectați că ar putea fi o încercare de fraudă, scanați acel link sau atașament cu o soluție de securitate.

‼️ Evitați să acționați în grabă, în special în mediu online. Luați-vă timpul necesar pentru a fi siguri că nu deveniți o victima atacatorilor.”

🎣 Prietenii de la ProDefence prezintă o nouă campanie de #phishing care se folosește de identitatea vizuală a Poștei…

Publicată de CERT-RO pe Miercuri, 19 august 2020