Guvernul Romaniei: anuntul important cu privire la scoli

Guvernul Romaniei anuntul important scoli

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, Ludovic Orban, a anuntat ca pregateste cu foarte mare atentie redeschiderea scolilor pentru elevi si studentii din toata tara, iar asta pentru a impiedica o explozi de noi cazuri de Coronavirus.

Guvernul Romaniei pregateste deschiderea scolilor cu mare atentie, insa asa cum au existat focare de gripa in foarte multe, vor exista si unele de Coronavirus, problema aici fiind ca noul virus e mult mai contagios, si e obligatorie spitalizarea, deci situatia poate deveni extrem de grava.

“Am alocat în total 175 de milioane de euro. Decontăm autorităţilor locale şi şcolilor pentru achiziţiile care sunt făcute pe tablete, pe laptopuri, pe camere web, table inteligente, pentru achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară – decontăm pentru autorităţile locale dintr-o alocare de 175 de milioane de euro.

Eu consider că e important un pic să descentralizăm, pentru că achiziţiile la nivel centralizat sunt contestate şi atunci când sunt contestate termenii procedurali sunt foarte lungi şi ne duc în întârziere.

Pregătim cu mare atenţie deschiderea şcolilor. Încercăm să facem tot ceea ce este posibil în vreme de pandemie, astfel încât să reducem la maximum riscul de îmbolnăvire a copiilor şi cadrelor didactice.”

Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal LIVE la Realitatea Plus, la emisiunea moderată de Mădălina Dobrovolschi.

Interviu acordat de premierul Ludovic Orban la Realitatea Plus, la emisiunea moderată de Mădălina Dobrovolschi

Publicată de Guvernul României pe Joi, 20 august 2020