LUNA: Anuntul INCREDIBIL pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA este in centrul unui incredibil anunt pentru viitorul intregii omeniri, iata ce au descoperit cercetatorii, si cat de important este pentru noi.

LUNA pesteri

LUNA este in centrul unui anunt incredibil pentru viitorul intregii omeniri, iata ce a fost descoperit acolo, si cat de mult conteaza pentru toti dintre noi ceea ce au dezvaluit cercetatorii de aceasta data. Cercetatorii care analizeaza luna in toate detaliile pentru a descoperi unde ar putea fi facute viitoate baze lunare au ajuns la concluzia ca reteaua de pesteri care exista acolo ar putea fi folosita pentru a gazdui astronautii care mai apoi ar putea pleca spre Marte.

LUNA ar avea sub suprafata pesteri formate de lava care a iesit spre suprafata din interiorul satelitului natural, iar conform cercetatorilor, acestea ar fi de pana la 1000 de ori mai largi, in diametru, in comparatie cu cele de Pamant. Pesterile de acest gen de pe Pamant au dametre de 10 – 30 de metri, insa ceea ce exista pe luna este cu mult, mult mai mare, iar cercetatorii spun ca acelasi lucru ar fi valabil inclusiv in ceea ce priveste planeta Marte, o mare surpriza.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA ar avea pesteri cu diametru de pana la 3 kilometri, iar dimensiunea foarte mare a acestora ar fi data si de faptul ca puterea gravitationala este diferita acolo in raport cu Pamantul. Pesterile de pe luna ar putea proteja astronautii foarte bine si in cazul impactului unor asteroizi cu suprafata corpului cosmic, deci vorbim despre zone de pe satelitului natural al Pamantului care ar putea fi intr-adevar folosite in viitoarele misiuni ale NASA, si nu numai.

“Existența unor goluri uriașe stabile sub subsolul Lunii, potențial accesibile prin luminatoare, ar putea schimba paradigma modului în care abordăm explorarea planetară în ceea ce privește proiectarea misiunii, avanposturile umane planetare și cercetarea științifică. Accesarea acestor peșteri și (analizarea) acestui tip de Mediul subteran va prezenta noi provocări tehnologice, dar, de asemenea, ar putea oferi descoperiri științifice neașteptate.”

LUNA ar putea proteja astronautii inclusiv de radiatiile soarelui, care acolo sunt mult mai puternice decat pe Pamant, dar si de temperaturile fluctuante in momentele in care suprafata e indreptata spre soare, sau nu. Cercetatorii spera ca aceste pesteri sa aiba si depozite de apa pe care astronautii sa le poata folosi pe luna pentru a supravietui, insa deocmadata totul este la nivel de teorie, fara a se stie foarte clar ce anume ar exista in respectivele pesteri.

LUNA va avea cel putin o baza facuta de catre cercetatori acolo pentru viitoare misiuni care ar urma sa duca astronautii pe Marte, si nu numai, asa ca vom afla cu siguranta mai multe dupa explorarile viitoare.