Guvernul Romaniei: avertizare pentru romani cu privire la fraudele online

Guvernul Romaniei avertizare fraudele online

Guvernul Romaniei, prin institutia dedicata numita CERT-RO, a emis o noua avertizare pentru toti romanii, una de care ar trebui sa stie oricine foloseste internetul pentru ca poate scapa de mari batai de cap, inclusiv de furtul de date, sau pierderile de bani.

Guvernul Romaniei vrea sa ii protejeze pe cetatenii romani de orice fel de probleme ar putea sa le ingreuneze vietile, iar aceasta avertizare vine fix ca un mesaj de care ar trebui sa stie toata lumea pentru a fi in siguranta in aceasta perioada dificila pentru toata lumea.

“Verifică mereu cu vigilență informațiile din cererile de plată venite pe mail! Chiar dacă expeditorul este cunoscut, la prima vedere, astfel de mesaje pot fi spoofed, adică adresa expeditorului este falsificată.

Verificați întotdeauna sursa mesajului și confirmați informația cu experitorul mesajului, înainte să faceți operațiunea!

Dacă ați primit un mail de la șef, în care vi se cere să faceți o plată neprogramată, durează câteva minute să îl contactați pentru a afla dacă cererea este reală. Mai bine să pierzi câteva minute, decât să trimiți eronat o importantă sumă de bani în conturile infractorilor cibernetici.

Mai multe despre tipurile de fraudă întâlnite în mediul online, precum și sfaturi prețioase despre cum le poți evita, aici.”

📩 Verifică mereu cu vigilență informațiile din cererile de plată venite pe mail! Chiar dacă expeditorul este cunoscut,…

Publicată de CERT-RO pe Vineri, 21 august 2020