Nelu Tataru: cazurile de Coronavirus pot creste substantial in septembrie

Nelu Tataru cazurile Coronavirus creste septembrie

Nelu Tataru spunea ieri ca de la o saptamana la alta ar trebui sa vedem o scadere progresiva a cazurilor noi de Coronavirus, iar astazi vine cu o afirmatie complet contrara, spunand ca de fapt urmeaza o crestere in luna septembrie din cauza noilor masuri de relaxare anuntate de Guvernul Romaniei.

Nelu Tataru da de inteles ca masurile noi de relaxare, deschiderea scolilor, alegerile locale, urmeaza sa genereze cresteri ale noilor cazuri de Coronavirus, cel mai probabil de pe la jumatatea lunii septembrie, si pana la inceputul lunii octombrie, deci situatia va deveni destul de grava luna viitoare.

“Urmează o lună septembrie cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere.

Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical. a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.