Vodafone: Anuntul IMPORTANT Asteptat de Clientii din Romania

Vodafone are milioane de clienti in Romania in momentul de fata, iar muilti dintre ei asteapta un anunt foarte important care intarzie sa vina de la companie.

Vodafone lipsa

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din tara noastra, extinzandu-si numaruil de clienti prin achizitionarea celor de la UPC in cursul acestui an, iar asta dupa ce a facut si in 2019 investitii importante. Cei de la Vodafone au fost primii care au avut o retea de telefonie mobila 5G lansata in Romania, o premiera la vremea ei, insa de atunci si pana acum lucrurile au stagnat in ceea ce priveste compania de telecomunicatii.

Vodafone a anuntat prima retea de telecomunicatii 5G din Romania, insa a fost depasita foarte rapid de DIGI Mobil si Orange in ceea ce priveste acoperirea pe care o ofera in tara noastra, fara a mai face anunturi din momentul lansarii. Zilele trecute cei de la Orange au anuntat acoperirea in proportie de 100% a orasului Bucuresti cu reteaua lor 5G, o adevarata premiera, foarte importanta de altfel, insa de la Vodafone nu auzim absolut nimic.

Vodafone: Anuntul IMPORTANT Asteptat de Clientii din Romania

Vodafone nu a mai facut anunturi cu privire la extinderea substantiala a acoperirii 5G din Romania, nu a mai spus cat de muilt din Bucuresti mai acopera, sau nu, totul ramana dintr-u oarecare con de umbra pentru operator. E posibil ca aceasta decizie de a nu mai investi masiv in reteaua 5G din Romania sa aiba legatura si cu faptul ca autoritatile din tara noastra inca nu s-au hotarat cu privire la licitatia care ar trebui organizata anul acesta.

Vodafone va participa cu siguranta la licitatia 5G care va avea loc in Romania in 2020, va dori mai mult ca sigur sa preia si multe frecvente care sa-i permita sa-si faca reteaua sa cum doreste, insa pana atunci lucrurile raman “in aer”. Vodafone are una dintre cele mai bune retele de telecomunicatii din Romania, iar extinderea spre 5G ar fi adus cu siguranta si o imbunatatire semnificativa a vitezelor de navigare pe internet pe care le ofera pentru clienti.

Vodafone incepe sa adopte o strategie similara cu cea a Telekom, care a refuzat total sa faca investitii in reteaua sa 5G din cauza incertitudinilor din Romania, ceea ce a dus la lipsa acestei tehnologii din portofoliul sau de oferte.