LUNA: Anunt IMPORTANT pentru Omenire, ce se Intampla Astazi

LUNA este astazi in centrul unui anunt foarte important pentru omenire, iata ce se va intampla, si cat conteaza pentru toti locuitorii de pe Pamant.

0

luna traiectorie

LUNA este satelitul natural al Pamantului, orbiteaza planeta noastra in fiecare zi din an, iar cel putin o data pe luna o vedem in intregime pe cer, sau cel putin partea care este iluminata de catre soarele din centrul sistemului solar. Astazi luna este in centrul atentiei dintr-un alt motiv foarte important, iar asta deoarece pe langa ea va trece un asteroid care are denumirea 2011 ES4, el avand o traiectorie pe care oamenii de stiinta nu au putut inca sa o stabileasca cu certitudine.

LUNA urmeaza totusi sa fie unul dintre obiectele cosmice de care acest asteroid se va apropia, oamenii de stiinta fiind siguri de asta, insa ei nu stiu clar daca aceasta apropiere va fi serioasa, sau mai putin importanta. Asteroidul s-ar putea apropia la o distanta echivalenta cu 0.19% a celei dintre Pamant si luna, caz in care va intra in puterea sa gravitationala si ar putea avea traiectoria modificata inainte de a trece pe langa Pamant.

LUNA: Anunt IMPORTANT pentru Omenire, ce se Intampla Astazi

LUNA ar putea fi totusi “vizitata” de catre acest asteroid la o distanta de peste 1 milion de kilometri, caz in care nu ar trebui sa existe vreo modificare pentru traiectoria asteroidului, iar el ar putea trece la o distanta si mai mare de Pamant. Indiferent de situatie, asteroidul e prea mic pentru a produce pagube pe Pamant, insa apropierea sa de luna intr-o masura atat de mare, si intrarea in orbita ei, este un semn foarte important pentru viitor.

LUNA poate afecta traiectoriile altor asteroizi mai mari care se vor apropia de Pamant in viitor, si exista unii de dimensiuni insemnate care ar avea o traiectorie ce se intersecteaza cu cea a planetei noastre, ei urmand a ajunge la noi in cursul urmatorilor ani. E posibil ca luna sa afecteze aceste traiectorii daca asteroizii se vor apropia suficient de ea, si asta ar putea insemna ca ei sa nu mai loveasca Pamantul, sau sa il loveasca, in cazul in care modificarile de traiectorie nu ne sunt favorabile.

LUNA poate fi inger, sau demon, pentru Pamant in ceea ce priveste asteroizii sau cometele, iar ceea ce vad oamenii de stiinta in legatura cu asteroidul 2011 ES4 ne arata cat de variabile sunt traiectoriile unor asemenea roci cosmice.