Soarele: Misiunea ULUITOARE Anuntata OFICIAL de catre NASA

Soarele este din nou in centrul unei misiuni uluitoare pe care NASA a anuntat-o in mod oficial, iata ce vrea sa faca agentia spatiala americana.

soarele explorator

Soarele incepe sa aiba din ce in ce mai putine mistere lasate nedescoperite de catre cei de la NASA, iar numarul lor urmeaza sa scada si mai mult dupa ce o noua misiune complexa urmeaza sa fie propusa pentru punere in aplicare de catre americani. Vorbim despre o misiune care are menirea de a studia multe dintre complicatele aspecte pe care le are soarele, inclusiv dinamica existentei sale, si a tot ceea ce se intampla pe steaua sistemului solar.

Soarele are o dinamica existentiala pe care cei de la NASA inca nu au inteles-o in totalitate, iar misiunile care sunt propuse acum de catre americani incearca sa raspunda la intrebari care pot contribui subtantial la evolutia omenirii. Cei de la NASA vor sa descopere, de exemplu, cat de periculoase sunt radiatiile emise de catre soarele nostru in ideea de a ii proteja pe astronautii care vor ajunge in colonia care va fi stabilita in viitor pe luna.

Soarele: Misiunea ULUITOARE Anuntata OFICIAL de catre NASA

Soarele va avea deasemenea studiata indeaproape inclusiv aurora, sau modul in care campurile sale magnetice functioneaza, iar pentru a se intampla toate acestea, cei de la NASA au nevoie de o nava spatiala cu instrumente foarte complexe. NASA a primit deja o serie de propuneri pentru misiuni care sa studieze indeaproape soarele nostru, iar dintre toate va alege cateva, si apoi va face o selectie mai riguroasa pentru a ramane la o singura propunere finala.

“We constantly seek missions that use cutting edge technology and novel approaches to push the boundaries of science. Each one of these proposals offers the chance to observe something we have never before seen or to provide unprecedented insights into key areas of research, all to further the exploration of the universe we live in. Whether it’s looking at the physics of our star, studying aurora, or observing how magnetic fields move through space, the heliophysics community seeks to explore the space system around us from a variety of vantage points.”

Soarele este in momentul de fata analizat de catre NASA cu o sonda care s-a apropiat la cea mai mica distanta la care a ajuns vreun obiect de pe Pamant in raport cu steaua, cel putin din ceea ce stim noi oficial. Acea nava se va apropia si mai mult pentru a ne dezvalui si mai multe dintre secretele pe care le are soarele, separat de informatiile uimitoare prezentate pana acum, asa ca ne asteapta si mai multe surprize extrem de interesante.

Soarele este una dintre urmatoarele tinte importante ale celor de la NASA, asta in timp ce in paralel este pregatita colonizarea lunii, dar si trimiterea primilor astronauti catre planeta Marte.