Planeta Saturn: Imagine INCREDIBILA, ce NU Credeai ca Exista

Planeta Saturn are parte de o imagine incredibila publicata de catre NASA, iata ce nu credeai ca se poate intampla in sistemul solar, dar totusi exista.

planeta saturn colorare

Planeta Saturn este in centrul unei dezvaluiri impresionante facuta de catre NASA, agentia spatiala americana publicand o imagine cu totul impresionanta care ne arata corpul cosmic intr-un mod in care nu credeau multi ca este vizibil. Imaginea inregistrata de catre nava spatiala Cassini, care de vreo cativa ani si-a terminat misiunea de langa planeta Saturn, ne arata ca exista diverse culori vizibile pentru ea, ceva ce multa lume nu credea ca este posibil.

Planeta Saturn ne-a fost mai tot timpul prezentata intr-o singura versiune, care are doar un anumit set de culori vizibil pentru atmosfera sa, insa in realitate vorbim despre o varietate mult mai mare decat ni s-a aratat la o prima vedere. Imaginea de mai jos a fost facuta in 2005 de catre nava spatiala Cassini, si republicata acum de catre NASA, langa planeta Saturn, la foarte scurt timp dupa ce si-a inceput lunga misiune langa corpul cosmic din sistemul solar.

Planeta Saturn: Imagine INCREDIBILA, ce NU Credeai ca Exista

planeta saturn colorare atmosfera

Planeta Saturn are prezentat in primul rand sirul de inele intr-o forma foarte supla, simpla, cu o culoare complet diferita fata de cea pe care am vazut-o in atat de multe imagini, iar asta din cauza unghiului din care sunt vazute. Separat de asta, puteti vedea ca polii pe care ii are planeta Saturn au culori diferite fata de partea centrala a planetei, asa cum se intampla si in cazul Pamantului, din cauza moleculelor care exista in atmosfera ambelor planete.

Planeta Saturn are aceasta culoare data de modul in care aceste molecule interactioneaza cu lumina, si-i modifica culoarea, dar puteti observa ca majoritatea atmosferei este dominata de culoarea aurie pe care o stim dintotdeauna. Planeta Saturn are si anumiti nori de culoare aurie in atmosfera sa, aceasta fiind culoarea naturala, spre deosebire de norii de pe Pamant care niciodata nu vor fi vizibili intr-un asemenea mod, nici macar din spatiul cosmic.

Planeta Saturn a avut multe dintre misterele sale dezvaluite de catre cei de la NASA, insa exista in continuare foarte multe secrete despre care inca mai avem foarte multe de aflat, ceea ce nu e tocmai un lucru chiar atat de rau.