Ministerul Sanatatii: reinfectarea cu Coronavirus o problema in Romania

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, face astazi o avertizare care ar trebui sa ii sperie pe foarte multi romani, iar asta deoarece reinfectarea cu noul Coronavirus ar fi posibila, iar in Romania s-au detectat unele cazuri, acum fiind analizate tulpinile prelevate de la pacienti pentru cele doua infectari.

Ministerul Sanatatii nu e la prima avertizare de acest gen, iar asta pentru ca acum cateva luni au aparut informatii similare cu privire la posibila existenta a mai multor tulpini de Coronavirus dupa ce alte persoane fusesera reinfectate, dar atunci nu se stia clar ce tulpina avea virusul cu care au fost infectate initial.

“Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem.

Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla.”