Guvernul Romaniei: anuntul primului-ministru privind Coronavirus

Guvernul Romaniei coornavirus probleme

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, Ludovic Orban, anunta ca numarul de infectari cu noul Coronavirus a crescut in Romania dupa ce Curtea Constitutionala a decis sa declare neconstitutionala o lege care le permitea autoritatilor sa-i oblige pe cei cu simptome sa ramana in spitale.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca a luat masurile potrivite pentru ca numarul de cazuri noi sa nu mai creasca, ci sa stagneze, insa din pacate vorbim in continuare despre cifre foarte mare, care ar putea sa creasca in continuare in septembrie, dar macar nu mai vedem cresteri acum.

“Faptul că a crescut numărul de infectări – o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări – pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase douăzeci şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului. Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri.” conform Kanal D.