Raed Arafat: anunt important privind vaccinul pentru Coronavirus

raed arafat vaccin coronavirus

Raed Arafat face un anunt foarte important cu privire la vaccinul pentru noul Coronavirus, secretarul de stat oferind informatii asteptate de catre foarte multi romani in aceasta perioada, dar din pacate ele nu sunt chiar cele pe care si le doreau sa le auda cetatenii din tara acum.

Raed Arafat spune ca un vaccin ar putea aparea la sfarsit de an, sau la inceputul anului viitor, nu se stie clar cand, pentru ca testarea este un proces de lunga durata, dar e clar faptul ca el nu va fi produs initial in cantitati foarte mari, dar si ca va fi nevoie de convingerea oamenilor sa-l faca.

“De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea sa facă acest lucru. Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor.

Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe.” a declarat Raed Arafat la Antena 3.