Planeta Marte: Descoperire INCREDIBILA Facuta de Cercetatori

Planeta Marte are parte de o descoperire incredibila facuta de catre cercetatori, iata ce au observat acestia ca se intampla pe corpul cosmic.

Planeta Marte eclipse

Planeta Marte este cea mai intens monitorizata din intregul sistem solar, iar asta si pentru ca exista interes foarte mare in ceea ce priveste vizitarea sa in urmatorii ani, NASA avand multiple nave care o urmaresc in mod constant. Ei bine, una dintre ele a detectat ceva complet neobisnuit in ultimele monitorizari facute pentru planeta Marte, mai exact, acestea avand legatura cu eclipsele care se intampla acolo, ele fiind diferite fata de cele de pe Pamant.

Planeta Marte are o luna care e mult mai aproape de ea decat a noastra de Pamant, iar asta inseamna ca eclipsele au deasemenea loc mult mai des, insa separat de acoperirea partiala a soarelui, lunile mai vin si cu un alt efect. Se pare ca inclusiv cutremure foarte mici au loc in momentul in care o eclipsa are loc langa planeta Marte, iar acest fenomen este unul foarte neobisnuit pentru Pamant, dar se pare ca inclusiv pentru aceasta planeta.

Planeta Marte: Descoperire INCREDIBILA Facuta de Cercetatori

Planeta Marte are eclipse care dureaza doar 30 de secunde, insa robotul NASA care inregistreaza orice fel de miscari tectonice de acolo a inregistrat si cutremure foarte mici care au loc in timpul eclipselor. Daca pe Pamant au loc modificari de temperatura si presiune atmosferica in timpul eclipselor, pe planeta Marte lucrurile stau complet diferit, si au loc cutremure foarte mici, ceva ce vine ca o surpriza destul de neobisnuita pentru multa lume.

“Când Pământul se confruntă cu o eclipsă de soare, instrumentele pot detecta o scădere a temperaturii și rafale rapide de vânt, deoarece atmosfera se răcește într-un anumit loc și aerul se îndepărtează de acel loc. Când Phobos se află în fața Soarelui, mai puțină lumină solară ajunge în celulele solare, iar acestea la rândul lor produc mai puțină energie electrică. Declinul expunerii la lumină cauzat de umbra lui Phobos poate fi măsurat. Dar nu ne așteptam la citirea acestui seismometru; este un semnal neobișnuit.”

Planeta Marte este surprinzatoare din foarte multe puncte de vedere, astfel ca tot ceea ce a inregistrat NASA acum uimeste doar oamenii de stiinta care n-au observat cu foarte mare atentie lucrurile care se petrec acolo. NASA inregistreaza aceste cutremure de ceva vreme pe planeta Marte, insa abia acum au inceput sa apara si primele explicatii mai detaliate cu privire la ceea ce se intampla in situatiile de acest gen, si exista destul de cercetat in continuare.

Planeta Marte ramane o sursa de foarte multe descoperiri, iar multe dintre ele vor veni abia dupa ce primii astronauti vor fi trimisi acolo de catre cei de la NASA pentru a explora indeaproape corpul cosmic.