Politia Romana: Anuntul important pentru milioane de romani

0

Politia Romana accidente grave

Politia Romana a facut un anunt foarte important pentru milioane de romani din toata tara, iar asta in conditiile in care pandemia de Coronavirus ne afecteaza de cateva luni bune, insa pentru ca am stat in case o perioada lunga de timp, a scazut si numarul de accidente rutiere grave.

Politia Romana spune ca procentul de accidente rutiere grave care se intampla in fiecare an a scazut cu 20% in primele 8 luni din 2020 in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce este o veste buna, chiar daca vine intr-un context foarte serios.

“Sute de șoferi care consumaseră alcool și 21 aflați sub influența substanțelor psihoactive au fost depistați de polițiști în urma unei acțiuni de trei zile pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%.

În perioada 4 – 6 septembrie 2020, polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

În cele trei zile, au fost efectuate 26.120 de testări pentru stabilirea prezenței în aerul expirat a alcoolului și 252 de testări pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14.116 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 499 au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 12.956, la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 661 pentru nerespectarea altor acte normative ce privesc domeniul rutier.

Totodată, au fost reținute 1.689 de permise de conducere, dintre care 499 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 1.190 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Dintre cele 439 de infracțiuni constatate, 188 au fost pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 21 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 230 pentru alte infracțiuni.”

În primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%.🙏Le mulțumim șoferilor…

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 8 septembrie 2020