Facebook se lupta cu UE pentru a-ti transfera datele in SUA

Facebook lupta UE transfera datele SUA

Facebook se lupta in cu Uniunea Europeana pentru a nu-i fi interzis sa transfere datele utilizatorilor intre Europa si SUA, adica exact ceea ce face acum, si a cerut instantelor din Irlanda sa anuleze o hotarare a agentiei europene pentru protectia datelor, acesta interzicand tot procesul.

Facebook are nevoie de datele oamenilor pentru a face bani, acest lucru fiind cunoscut de catre toata lumea, insa autoritatile europene nu prea sunt de acord cu modul in care sunt transferate datele, asa ca vor ca tot acest proces sa fie oprit cu celeritate.

Facebook transfera datele in baza unui acord semnat intre SUA si Uniunea Europeana, insa autoritatile europene sustin ca n-ar trebui sa i se aplice prevederile sale, asa ca i-au ordonat sa opreasca transferul de date, asa ca acum totul se muta in instantele de judecata.

“Facebook își concediază avocații pentru a încerca să blocheze autoritățile de reglementare din UE să-l oblige să suspende transferurile transatlantice de date în urma unei hotărâri de referință a instanței superioare europene în această vară. Gigantul tehnologic a solicitat judecătorilor din Irlanda să solicite o revizuire judiciară a unui ordin preliminar de suspendare, a apărut. La începutul acestei săptămâni, Facebook a confirmat că a primit o comandă preliminară de la autoritatea sa principală de reglementare a datelor din UE – Comisia pentru protecția datelor din Irlanda (DPC) – prin care i-a ordonat suspendarea transferurilor.”