Apple Watch 6: Noutatile Anuntate OFICIAL de catre Apple

Apple Watch 6

Apple Watch 6 a fost anuntat in mod oficial cu doar cateva minute in urma de catre compania Apple, noua versiune a smartwatch-ului venind cu o serie de noutati foarte interesante pentru oamenii din intreaga lume.

Oximetrul

Apple Watch 6 aduce in premiera un oximetru, un nou tip de senzor care poate masura nivelul de oxigenare al sangelui, un indicator foarte important pentru detectarea unei infectari grave cu noul Coronavirus.

Apple Watch 6 are senzorul integrat printre ceilalti din ceas, el folosind un senzor cu infrarosu pentru a detecta nivelul de oxigen prezent in sange, o aplicatie speciala din ceas facand o masurare in doar 15 secunde.

Apple Watch 6 va stoca in aplicatia pentru sanatate toate citirile facute automat, inclusiv in timp ce dormim.

Multumita oximetrului, Apple a anuntat o serie de parteneriate speciale pentru cercetare in baza datelor preluate de la acest senzor, ele urmand a fi folosite in cercetarea cu privire la Coronavirus, dar si la gripa.

Noua culoare albastra

Apple Watch 6 albastru

Apple Watch 6 este deasemenea lansat intr-o versiune de culoare albastra, da ati citit bine, cei de la Apple experimentand acum cu culorile si in ceea ce priveste carcasa ceasului.

Apple Watch 6 in versiunea albastra va avea inclusiv o serie de bratari dedicate care sunt oferite in fix aceeasi culoare, iar dupa cum puteti vedea si mai sus, acest model arata foarte interesant.

Noi fete

Asa cum era de asteptat, compania Apple a anuntat implementarea unor noi fete pentru Apple Watch 6, astfel ca acum avem mai multe optiuni de personalizare pentru ceasul sau inteligent.

Acestea pot afisa ora pentru multiple zone de pe glob, dar putem deasemenea sa personalizam inclusiv fetele cu Memoji, care desigur ca pot fi create in baza aspectului nostru, si personalizate dupa nevoi.

Noua bratara elastica

Apple Watch 6 are deasemenea lansata o noua bratara elastica de catre cei de la Apple, aceasta fiind gandita pentru cei care poarta fara oprire ceasul la mana, si vor sa-l dea jos rapid, la nevoie.

Bratara elastica pentru Apple Watch 6 este disponibila intr-o varietate de marimi, pentru a se potrivi pentru toata lumea, un model din silicon, si unul texturat fiind oferite de catre cei de la Apple.

Utilizarea in familie

WatchOS 7 va aduce pentru utilizatorii Apple Watch 6 si un sistem special care va permite folosirea inclusiv de catre mai multi membri ai familiei, precum in cazul iPhone.

Apple Watch 6 poate deveni acum si independent de un iPhone, dupa ce este configurat si administrat, dar poate fi folosit de mai multe persoane din aceeasi familie.

Pentru ca folosirea de catre mai multi membri ai familiei aduce si probleme cu invatatul, cei de la Apple au implementat pentru Apple Watch 6 inclusiv un mod special pentru scoala, cand pe ceas nu ajung notificari, si nu numai.

Performante si un ecran mai bun

Apple Watch 6 include un nou chip A13 de la Apple, nu cel folosit in iPhone 11, ci o versiune mai mica, dar mult mai performanta decat ceea ce a fost oferit in ceasurile anterioare.

Despre autonomia bateriei nu se stie mai nimic, nici despre baterie in sine, dar e de asteptat ca aceasta sa fie usor mai mare, iar eficienta energetica al noului chip A14 sa fie superioara.

Ecranul Apple Watch 6 este tot unul OLED, in continuare always-on, insa imbunatatit pentru a afisa mai clar, si cu mai putin consum de energie, informatiile pe care le primim.

Pretul si lansarea

Apple Watch 6 va fi lansat la fix aceleasi preturi ca si modelele anterioare, asa cum era de asteptat, chiar de astazi in Apple Store-uri, si de vineri in magazine, insa Romania nu e pe lista tarilor in care va ajunge de saptamana aceasta.