LUNA: INCREDIBIL Anunt OFICIAL Facut de Administratorul NASA

LUNA este in centrul unui incredibil anunt facut de catre administratorul NASA, iata ce a avut acesta de spus cu privire la viitoarele misiuni spatiale.

LUNA revizitare

LUNA a ramas un obiectiv foarte important pentru cei de la NASA, agentia spatiala americana continuand sa aiba planuri foarte mari in pregatire pentru satelitul natural al Pamantului, ceea ce pana la urma este perfect normal. Administratorul NASA a dezvaluit in mod oficial faptul ca in momentul de fata sunt luate in calcul planuri pentru a readuce astronautii pe luna intr-un loc in care cu multe decenii in urma au aselenizat altii mai celebri.

LUNA a avut mai multe zone explorate de catre astronautii celor de la NASA, iar in cursul zilei de astazi administratorul agentiei spatiale americane a spus ca una dintre ele va fi revizitata de catre viitoare misiuni pregatite acum. Nu s-a spus foarte clar unde anume vor ajunge astronautii care vor fi trimisi pe luna de catre NASA, insa e logic sa se faca aselenizari in locatii in care acest lucru s-a facut cu succes in trecut de catre agentia spatiala.

LUNA: INCREDIBIL Anunt OFICIAL Facut de Administratorul NASA

LUNA are un program special gandit de catre NASA pentru a retrimite astronauti acolo, acesta avand denumirea Artemis, iar una dintre locatiile care este luate in considerare e cea in care au aselenizat astronautii din misiunile Apollo. Desigur ca NASA ia in calcul mai multe locatii pentru a-si trimite oamenii, dar daca ar reusi sa-i readuca intr-un loc in care au avut in trecut aselenizari fara probleme, lucrurile ar fi mult mai simple pentru explorarea zonelor de pe luna.

“Dacă vei merge din nou în regiunea ecuatorială, cum vei învăța cel mai mult?. Ai putea susține că vei învăța cel mai mult mergând în locurile în care am pus echipament în trecut. Ar putea exista descoperiri științifice acolo și, bineînțeles, doar inspirația pentru a reveni la un site original Apollo ar fi destul de uimitoare, de asemenea.”

LUNA ar trebui totusi sa aiba si zone noi explorate de catre astronauti, iar cei de la NASA stiu fara discutie acest lucru, asa ca incearca sa gaseasca metode prin care sa poata trimite astronautii si mult mai departe de nave, decat in trecut. Asta desigur ca presupune si investitii foarte mari in dezvoltarea de echipamente care sa fie folosite pe luna intr-un asemenea scop, dar NASA are miliarde peste miliarde de dolari anual din care sa faca toate aceste proiecte.

LUNA ar trebui sa fie vizitata din nou de catre astronautii americani undeva prin 2024, cel mai tarziu, dar multe depind si de felul in care pandemia de Coronavirus va afecta investitiile in misiunile gandite de catre NASA.