UBER: PREMIERA Mondiala care a SOCAT si SPERIAT Multi Oameni

UBER este in centrul unei premiere mondiale care a socat si speriat foarte multi oameni, iata ce s-a intamplat, si cum e afectata compania americana.

UBER neinteligent

UBER este iar in centrul atentiei, si nu intr-un mod pozitiv, iar asta pentru ca vorbim despre o noua premiera mondiala in care este implicata compania ce detine platforma de ridesharing, si nu e tocmai ceea ce se astepta multa lume. Acum aproximativ doi ani de zile, una dintre masinile autonome testate de catre UBER pe strazile din SUA a fost implicata intr-un accident mortal, o investigatie a autoritatilor ducand la trimiterea in judecata a unei persoane.

UBER avea in fiecare dintre masinile sale autonome si cate un sofer care trebuia sa se asigure de faptul ca automobilele nu incalca regulile de circulatie, si ca nu accidenteaza alte masini, sau pietoni, in testarea lor. Din pacate, acel sofer nu era atent la sosea in acel moment, ci se uita la un episod al unui show TV pe telefonul sau, astfel ca masina pe care UBER o testa a lovit o femeie care circula cu bicicleta pe un drum public din SUA.

UBER: PREMIERA Mondiala care a SOCAT si SPERIAT Multi Oameni

UBER a reusit sa demonstreze ca nu are vreo vina in toata aceasta situatie, insa femeia care se afla in masina, si care trebuia sa aiba grija ca ea sa nu loveasca persoane, a fost inculpata si va fi trimisa in judecata de catre autoritati. Acesta a fost primul accident fatal care a avut loc in legatura cu o masina autonoma testata pe strazile din SUA, deci UBER este prima companie care a avut o asemenea problema, dar nu din vina sa, ci a angajatului care se afla in spatele volanului.

UBER nu a avut vreo vina, conform autoritatilor, acestea luand decizia ca femeia care era in scaunul soferului trebuia sa opreasca masina, iar asta pentru ca inteligenta artificiala din spatele sistemului de ghidare autonoma a esuat in a detecta victima de pe sosea. UBER si-a suspendat pentru o perioada de timp testarea pentru masinile autonome, apoi a reluat-o, insa in 2018, cand accidentul a avut loc, era clar ca software-ul avea nevoie de imbunatatiri majore.

UBER testeaza si acum masini autonome, si vrea sa lanseze servicii care sa le permita oamenilor sa beneficieze de servicii de ridesharing fara soferi umani care sa ii transporte acolo unde au nevoie sa ajunga.