Telefoanele Android: AVERTIZARE Importanta catre Utilizatori

Telefoanele Android sunt in centrul unei avertizari importante care ii vizeaza pe utilizatorii din toata lumea, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

Telefoanele Android reconectare

Telefoanele Android din intreaga lume sunt vizate de o avertizare extrem de importanta, iar asta pentru ca o problema care afecteaza numere foarte mari de terminale a fost descoperita, si ea poate pune serios in pericol utilizatorii. Mai exact, pentru telefoanele Android a fost descoperita o problema care vizeaza tehnologia Bluetooth, si sistemul in baza caruia functioneaza ea, aceasta putand pune serios in risc oamenii si datele care se afla in dispozitivele lor.

Telefoanele Android au avut aceasta vulnerabilitate majora a tehnologiei Bluetooth descoperita de catre cercetatori in securitate informatica, ei alegand denumirea BLESA pentru ea, dar afectate sunt si tabletele, PC-urile cu Linux, wearable-urile, etc. Interesant este ca Apple a rezolvat inca de acum cateva luni aceasta problema pentru iPhone si iPad, insa pentru telefoanele Android ea inca persista, si din pacate e nevoie de update-uri de la producatori pentru ca ea sa dispara.

Telefoanele Android: AVERTIZARE Importanta catre Utilizatori

Telefoanele Android sunt afectate de aceasta vulnerabilitate din cauza modului in care dispozitivele se interconecteaza in momentul in care un utilizator vrea sa transfere date, sa foloseasca o boxa externa, etc. Desi conectarea intre dispozitive prin Bluetooth se face in siguranta, reconectarea nu se face la fel, iar aici intervine problema pentru telefoanele Android, dar si pentru alte modele de dispozitive care functioneaza in baza tehnologiei Bluetooth.

“Ne-am străduit să investigăm procedura de reconectare pentru eventuale defecte de securitate. În cercetarea noastră, am analizat teoretic procedura de reconectare mai întâi prin efectuarea verificării formale a procedurilor de conectare propuse în cea mai recentă specificație BLE. Mai exact, slăbiciunea și vulnerabilitățile de proiectare permit atacatorului să ocolească autentificarea în reconectările BLE, ceea ce poate duce la atacuri de falsificare a dispozitivelor utilizatorului.”

Telefoanele Android nu autentifica la fel de bine la reconectare dispozitivele la care s-au conectat initial, astfel ca asa s-ar putea infiltra hackeri cu dispozitive necunoscute pentru a le fura datele oamenilor. Cei de la Google au fost notificati in legatura cu aceasta problema majora care afecteaza telefoanele Android, si mai mult ca sigur o vor rezolva cat se poate de repede, insa ramane de vazut ce se va intampla cu restul dispozitivelor Bluetooth din toata lumea care nu vor avea actualizari.

Telefoanele Android sunt in general actualizate des pentru a fi foarte bine protejate impotriva atacurilor, insa uneori apar si probleme de acest gen care nu pot fi rezolvate chiar atat de rapid, oricat s-ar chinui compania Google.