Guvernul Romaniei: Anuntul privind inchiderea scolilor pentru alegeri

Guvernul Romaniei scoli alegeri

Guvernul Romaniei a confirmat ieri prin ministrul Educatiei, Monica Anisie, o informatie conform careia scolile se vor inchide pentru organizarea alegerilor locale de anul acest, lucru perfect normal pentru ca totul sa se desfasoare in conditii optime pentru toti romanii care vor sa voteze.

Astazi, prin primul-ministru Ludovic Orban, Guvernul Romaniei anunta ca desi scolile vor fi inchise, cursurile se vor tine in continuare online, deci elevii vor participa la ore chiar daca nu vor merge fizic la unitatile de invatamant, sa ca nu vorbim despre o noua scurta vacanta pentru ei.

“Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor.

Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli.” a declarat Ludovic Orban la DIGI 24.