DIGI Mobil: Anuntul GROZAV pentru MILIOANE dintre Clienti

DIGI Mobil este unul dintre marii operatori de telecomunicatii din Romania, iar pentru milioane de clienti vine si un anunt grozav care ar trebui sa-i bucure.

DIGI Mobil spectru

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, are milioane de clienti in toata tara, iar in momentul de fata dispune si de ceva care este un adevarat avantaj in lupta cu restul concurentilor. Mai exact, DIGI Mobil are in momentul de fata licentiate benzi de frecventa in spectrul de banda inalta de 3.5 GHz, cel mai dorit de catre toti operatorii de telecomunicatii pentru crearea retelelor 5G in Romania in urmatorii ani.

DIGI Mobil are licentiate aceste benzi de frecventa pana in 2026, cei de la ANCOM licitandu-ne cu 4 ani in urma, si conform reglementarilor europene, sunt obligati sa prelungeasca licentele si in 2026, doar ca nu prea vor. Revenind totusi, DIGI Mobil are posibilitatea de a oferi reteaua sa 5G pe cele mai ubne benzi de frecventa in mediul urban, acestea oferind posibilitatea de a atinge cele mai bune viteze de download prin retelele de telefonie de acest tip.

DIGI Mobil: Anuntul GROZAV pentru MILIOANE dintre Clienti

DIGI Mobil are deja o retea 5G activa in diverse zone din Romania, doar ca vitezele de download pe care le inregistreaza sunt cu mult sub cele oferite de catre Orange, sau Vodafone, iar asta desi are benzi de frecventa foarte bune. Totusi, DIGI Mobil are capacitatea de a le oferi clientilor sai o experienta cel putin la fel de buna precum cea pe care Orange si Vodafone o ofera, daca va face si investitiile necesare pentru a isi aduce reteaua la acelasi nivel.

DIGI Mobil trebuie sa faca niste cheltuieli sustinute pentru a putea oferi pentru clienti acelasi nivel tehnologic precum cel pe care-l au Orange si Vodafone in retelele lor 5G, mai ales ca au deja frecventele necesare care le permit sa faca acest lucru fara probleme. DIGI Mobil deocamdata a oprit investitiile in retelele 5G, inca din aprilie, si asteapta ca licitatia pentru frecventele 5G sa aiba loc in toamna acestui an, dar desigur ca orice se poate intampla, si e posibil ca ea sa nu mai aiba loc.

DIGI Mobil ar vrea sa recupereze cu reteaua 5G ceea ce a pierdut cu celelalte retele, si sa le ofere clientilor o experienta foarte buna la costuri reduse, ceea ce acum nu se prea intampla cu retelele 3G, sau 4G.