Nelu Tataru: ce restrictii vin dupa alegerile locale din Romania ?

Nelu Tataru a fost saptamana aceasta in centrul multor interviuri care au avut loc in diversele zone in care el a calatorit, iar una dintre intrebarile din ele e legata de un zvon care circula in ultima perioada, conform caruia starea de urgenta ar urma sa fie reintrodusa in Romania dupa alegerile locale.

Nelu Tataru spune ca reintroducerea starii de urgenta, si a unei carantine generale, depinde doar de romanii care respecta, sau nu, regulile privind protectia impotriva Coronavirus, iar daca masurile sunt respectate, atunci nu se pune problema aplicarii unei masuri atat de dure in tara noastra.

“Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă. Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare.”