Planeta Marte: Anuntul UIMITOR, Misiunea Crezuta IMPOSIBILA

Planeta Marte are parte de un anunt uimitor astazi, iata ce misiune crezuta imposibila va fi totusi facuta de catre o agentie spatiala pentru omenire.

Planeta Marte phobos

Planeta Marte este in momentul de fata tinta mai multor misiuni decat luna, si asta e oarecum normal din moment ce exista atat de mult interes pentru ca oamenii sa ajunga acolo cat se poate de repede pentru a o explora in detaliu. Exista concurenta foarte mare intre agentiile spatiale pentru a explora cat mai mult din planeta Marte, iar cei de la JAXA, agentia spatiala japoneza, au acum un plan prin care vor sa trimita o nava catre lunile sale.

Planeta Marte urmeaza sa aiba monitorizate lunile Phobos si Deimos, iar pe una dintre ele va ateriza nava spatiala care va fi trimis acolo, urmanda  prelua probe de sol, pe care sa le aduca pe Pamant pentru prima oara. Cei de la JAXA vor sa trimita nava lor spatiala catre planeta Marte undeva prin 2024, iar 5 ani mai tarziu spera sa aduca pe Pamant si primele probe de sol de pe luna Phobos, ceva ce nicio alta agentie spatiala nu are nici macar in plan acum.

Planeta Marte: Anuntul UIMITOR, Misiunea Crezuta IMPOSIBILA

Planeta Marte phobos misiune

Planeta Marte va fi in centrul mai multor misiuni ale NASA, una dintre ele avand deasemenea scopul de a aduce pe Pamant probe de sol, doar ca vorbim despre ceva ce ar trebui sa se intample undeva prin 2031, deci 2 ani mai tarziu. Probele pe care le va culege NASA vor fi direct de pe suprafata de pe planeta Marte, nu de pe vreuna dintre lunile sale, deci vorbim pana la urma despre ceva diferit in raport cu misiunea pregatita de catre japonezi.

Planeta Marte are in imaginea de mai sus prezentat in sumar planul pe care JAXA l-a pus la punct pentru a aduce primele probe de sol de pe luna Phobos, si va fi extrem de interesant de analizat ceea ce se ascunde pe suprafata lor. Desigur ca aceasta va fi diferita in raport cu suprafata pe care o are planeta Marte, dar chiar si asa, oamenii de stiinta isi vor face o idee cu privire la ceea ce a dus la formarea acestor luni importante care orbiteaza planeta.

Planeta Marte este cea care genereaza cel mai mare interes din partea oamenilor de stiinta, iar asta pentru ca acolo pot fi trimise echipaje umane pentru a analiza suprafata sa, si toate bazele sunt puse in misiuni organizate dupa 2030.