LUNA: Anunt ULUITOR si IMPACTUL Asupra Viitorului Omenirii

LUNA este in centrul unui uluitor anunt care poate avea un impact foarte mare asupra viitorului omenirii in cursul urmatorilor ani, iata ce se intampla.

luna siguranta

LUNA ramane obiectivul principal al celor de la NASA in ceea ce priveste explorarea spatiului cosmic in urmatorii ani, iar conform unor noi masuratori facute acolo, se pare ca avem o veste groava cu impact pentru toata omenirea. Radiatiile inregistrate pe suprafata de pe LUNA arata faptul ca nu exista vreun pericol pentru astronautii care vor merge si vor sta o perioada mai lunga de timp acolo pentru a explora in detaliu satelitul natural al Pamantului.

LUNA nu a fost pana in momentul de fata gazda pentru oameni pentru perioade lungi de timp, astfel ca o misiune umana care sa tina efectiv oamenii pentru perioade lungi acolo nu a fost pana acum ceva 100% sigur. Conform masuratorilor facute de catre robotul chinezesc care se plimba pe LUNA de cateva luni bune, nivelul de radiatii pe care l-ar avea de resimtit corpul uman este de 200 de ori mai mare decat cel pe care il resimtim in fiecare zi pe Pamant.

LUNA: Anunt ULUITOR si IMPACTUL Asupra Viitorului Omenirii

LUNA nu radiaza corpul uman la un nivel la fel de mare in comparatie cu radiatiile resimtite de pasagerii zborurilor aeriene intercontinentale, diferenta fata de acelea fiind de doar 5 – 10 ori mai mare, dar pentru o perioada mult mai lunga de timp. Bazele lunare ar trebui sa fie acoperite cu aproximativ 50 de centimetri de sol de pe LUNA pentru a oferi protectia adecvata astronautilor pentru o sedere de lunga durata, iar asta e perfect posibil de realizat.

“Dispozitivul a măsurat ratele orare de radiații și a constatat că astronauții ar fi expuși la aproximativ 200 de ori nivelurile de radiații ca oamenii de pe Pământ. Doza măsurată este de aproximativ cinci până la 10 ori mai mare decât primesc pasagerii dintr-un zbor intercontinental din New York către Frankfurt, Germania, atunci când avionul se află deasupra unor părți ale atmosferei protectoare. Mai mult, cercetătorii au calculat că bazele lunii acoperite cu cel puțin 50 de centimetri de sol lunar ar fi suficiente pentru a le proteja. O cameră mai adâncă protejată cu aproximativ 10 metri de apă ar fi suficientă pentru a proteja împotriva furtunilor solare ocazionale, care pot determina creșterea dramatică a nivelului radiației.”

LUNA este totusi expusa si furtunilor solare, iar in aceasta situatie e nevoie de o incapere in subteran, acoperita de 10 metri de apa, pentru ca astronautii sa fie in siguranta, insa nici asta nu e ceva imposibil de realizat de catre primii oameni care vor ajunge acolo. Fara un camp magnetic in jurul sau, LUNA nu poate proteja oamenii, insa oamenii se pot proteja singuri, si conform masuratorilor facute de chinezi, si analizate de germani, viata de lunga durata e posibila acolo.

LUNA va avea iar astronauti trimisi de catre NASA undeva prin 2024, insa vorbim despre noi misiuni de scurta durata menite sa exploreze mai mult luna, astfel ca primele baze lunare ar putea fi facute abia undeva dupa 2030, dar nu mai devreme.