Planeta Saturn: Anuntul OFICIAL de la NASA care Surprinde

Planeta Saturn este in centrul unui anunt oficial de la NASA care a surprins in mod negativ foarte multa lume, iata ce a fost dezvaluit de americani.

Planeta Saturn libelula

Planeta Saturn este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, este una care nu a fost tocmai explorata fara oprire de catre oamenii de stiinta, iar cei de la NASA vin astazi cu o noua veste proasta. Mai exact, misiunea DragonFly a celor de la NASA a fost amanata pentru anul 2027, agentia spatiala americana luand decizia de a nu mai trimite nava sa spatiala catre luna de langa Planeta Saturn atat de devreme precum isi imagina foarte multa lume.

Planeta Saturn urma sa aiba luna Titan explorata de catre nava spatiala DragonFly, si puteti vedea mai jos cum ar urma sa arate aceasta, insa planurile agentiei spatiale americane au fost subtantial modificate in ultima perioada. Nava spatiala in sine nu va fi afectata in vreun fel de decizia celor de la NASA de a o trimite mai tarziu aproape de planeta Saturn, astfel ca nu vorbim despre vreo problema din acest punct de vedere, dar decizia a surprins multa lume.

Planeta Saturn: Anuntul OFICIAL de la NASA care Surprinde

Planeta Saturn libelula nasa

Planeta Saturn nu va avea luna Titan explorata de catre NASA si pentru ca bugetul agentiei spatiale americane a fost afectat de pandemia de Coronavirus, deci vorbim despre o multitudine de factori care afecteaza misiunea in sine. NASA spera sa poata descoperi eventuale urme de viata aproape de planeta Saturn, insa se pare ca misiunea sa urmeaza sa aiba parte de o amanare cam lunga, si desigur ca nu e exclus sa fie anulata in totalitate pana in anul 2027.

“Libelula este o misiune NASA care livrează o navă cu rotor către luna Titan a lui Saturn pentru a avansa căutarea elementelor de bază ale vieții. În timp ce Dragonfly a fost inițial lansat în 2026, NASA a solicitat echipei Dragonfly să urmeze data alternativă de pregătire a lansării în 2027. Nu vor fi necesare modificări ale arhitecturii misiunii pentru a se potrivi acestei noi date, iar lansarea la o dată ulterioară nu va afecta Dragonfly revenirea științei sau capacitățile odată la Titan.”

Planeta Saturn nu mai este explorata in mod activ de ceva vreme de catre cei de la NASA, lucru care desigur ca nu e neaparat bun pentru omenire, dar se mai intampla si situatii de acest gen, mai ales cand o pandemie precum Coronavirus loveste lumea. E posibil ca pana in 2027 cei de la NASA sa implementeze si tehnologii ceva mai avansate in nava spatiala DragonFly astfel incat atunci cand ajunge pe luna de langa planeta Saturn sa poata detecta mai usor si mai exact tot ceea ce exista acolo.

Planeta Saturn nu este un obiectiv la fel de important precum Marte, pentru cei de la NASA, insa ramane foarte serios in atentia agentiei spatiale americane in ceea ce priveste viitoare misiuni importante.