DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea PROASTA pentru MILIOANE de Clienti din Romania

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unei vesti proaste pentru clientii din toata Romania, iata ce s-a schimbat, si cum ne afecteaza.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom cadere

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au reusit sa adune, impreuna, un total de peste 20 de milioane de clienti in Romania, desigur duplicati, iar pentru toti dintre ei ofera o varietate de servicii, insa astazi vorbim despre internetul mobil. Conform testelor facute de catre cei de la Speedtest, DIGI, Orange, Vodafone, Telekom pun Romania pe locul 47 in topul tarilor cu cel mai rapid internet mobil, o pozitie nu chiar atat de onoranta pentru tara noastra, din pacate.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le ofera clientilor din Romania o viteza medie de 37.18 Mbps pentru internetul mobil, iar asta a tras tara noastra cu doua locuri in jos in comapratie cu pozitionarea anterioara. Din pacate, se pare ca performantele de care beneficiaza clientii din Romania in ceea ce priveste internetul mobil oferit de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom nu sunt mai bine decat in Muntenegru, Moldova, Ungaria, Slovacia, dar si alte tari europene.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea PROASTA pentru MILIOANE de Clienti din Romania

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom cadere internet mobil

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom plaseaza Romania in topul tarilor cu cel mai rapid internet fix, insa cand vine vorba despre internetul mobil, lucrurile stau cu mult diferit, ceea ce din pacate ne arata ca inca mai sunt multe de imbunatatit. O scadere cu doua locuri avand in vedere pozitionarea anterioara nu e tocmai tragic, si asta pentru ca eram oricum plasati pe o pozitie slaba din cauza performantelor retelelor DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, deci e loc de imbunatatiri mari.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au investit miliarde de euro, cumulat, in retelele de telefonie pe care le folosec peste 10 milioane de romani in momentul de fata, insa acoperirea slaba din zonele rurale e cea care “trage in jos” vitezele medii. Daca in orasele mari din Romania cei de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ofera viteze si de peste 200 Mbps pe 4G, chiar si in case, in alte orase mai mici, sau in zonele rurale, vitezele pot uneori sa nu treaca nici de 10 Mbps.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom inca mai au multe de facut pentru a creste acoperirea in zonele rurale, si in orasele mici, astfel ca pana atunci probabil ca nu ne vom plasa pe un loc mai bun in clasamentele internationale privind vitezele de internet mobil.