Guvernul Romaniei: Unde te infectezi cel mai usor de Coronavirus

Guvernul Romaniei pericol infectare coronavirus

Guvernul Romaniei, prin primul ministru Ludovic Orban, a dezvaluit astazi care sunt cele mai periculoase locuri, sau evenimente in care o persoana se poate imbolnavi de noul Coronavirus, si nu vorbim despre ceva ce nu a mai fost dezvaluit pana in momentul de fata.

Guvernul Romaniei spune ca la nunti, botezuri, sau alte evenimente similare, sau in transportul public in comun, exista cel mai mare risc de infectare cu noul Coronavirus, informatiile fiind preluate de la oamenii infectati pana in momentul de fata cu noul virus periculos.

“Premierul Ludovic Orban: Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus. Din analizele efectuate de INSP, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor – nunți, botezuri și alte tipuri de eveniment, în care nu s-au respectat măsurile de protecție -, iar al doilea factor de risc l-a constituit transportul public.

Am solicitat comitetelor județene pentru situații de urgență o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor adoptate de autorități, o intensificare a acțiunilor de control și, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetățenii pentru respectarea măsurilor de protecție a sănătății. Acolo unde legislația impune, trebuie introduse decizii de restricții pentru a putea preveni răspândirea virusului. Am solicitat ca, în școli, să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară, de la dezinfecție, portul măștii, respectarea distanței.”

Premierul Ludovic Orban: Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus. Din…

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 30 septembrie 2020