LUNA: Fenomenul SPECIAL, Ce se Intampla la Noapte pe Pamant

LUNA trece printr-un fenomen special in aceasta perioada, iata ce se va intampla in aceasta noapte pe Pamant, si cum te poti bucura de acest eveniment.

luna dubla

LUNA este satelitul natural al Pamantului, iar in mod regulat vedem o serie de fenomene speciale care pentru astronomi reprezinta ceva obisnuit, insa pentru restul oamenilor fiecare eveniment poate reprezenta ceva deosebit. In aceasta idee, diseara va avea loc un fenomen special in ceea ce priveste luna, astfel ca vom vedea o luna plina pe cer in cursul noptii de astazi spre maine, aceassta fiind prima din cursul acestei luni, deci vorbim despre o luna speciala.

LUNA va fi vizibila plina in aceasta noapte, si abia apoi pe 31 octombrie, astfel ca daca nu reusiti sa o vedeti in aceasta seara stralucind pe cer, atunci va trebui sa mai asteptati inca 30 de zile pentru ca acest lucru sa se intample. Vorbim despre un fenomen obisnuit pentru luna, ea trecand prin aceasta fara in mod regulat, doar ca octombrie e o luna mai speciala pentru ca vom vedea satelitul natural al Pamantului stralucind cu putere de 2 ori in 30 de zile.

LUNA: Fenomenul SPECIAL, Ce se Intampla la Noapte pe Pamant

LUNA trece foarte rar prin fenomene speciale de acest gen, iar asta pentru ca nu se intampla atat de des sa se alinieze cu Pamantul intr-un asemenea mod incat sa o vedem plina de doua ori in aceleasi 30 de zile. In mod traditional, cand se intampla un fenomen de acest gen, a doua luna plina vizibila intr-o singura luna este denumita “luna albastra”, chiar daca ea nu-si schimba culoarea, ci doar pare asa din cauza particulelor din atmosfera Pamantului.

LUNA ar urma sa fie vizibila plina in toata splendoarea sa in aceasta seara incepand cu ora 23:00, deci nu va trebui sa va culcati chiar atat de tarziu pentru a va putea bucura de ea stralucind pe cerul instelat. ASta inseamna ca foarte multa lume va avea ocazia de a vedea luna in aceasta seara, si chiar si peste 30 de zile, astfel ca n-ar trebui sa ratati un eveniment atat de rar care se intampla in istoria Pamantului, deci ar fi bine sa urmariti cerul.

LUNA nu va mai trece in 2020 printr-un asemenea fenomen, astfel ca cel putin pana in 2021 va trebui sa asteptati pentru a avea ocazia de a vedea luna intr-un format similar pe cerul dimprejurul vostru.