Guvernul Romaniei: Foarte IMPORTANTA Atentionare pentru toti cetatenii

Guvernul Romaniei emotet

Guvernul Romaniei, prin intermediul institutiei CERT-RO, vine astazi cu o avertizare foarte importanta pentru toti cetatenii din Romania, una de care e bine sa stiti pentru ca e vorba despre o problema foarte serioasa care afecteaza foarte multi oameni din toata lumea.

Guvernul Romaniei le arata romanilor cum sa verifice daca au fost atacati de catre malware-ul numit Emotet, si daca au fost infectati de catre hackeri, ceva ce e complet posibil, insa macar puteti sti daca trebuie sa luati masuri suplimentare pentru a va proteja conturile.

“Echipa CERT-RO vine în sprijinul utilizatorilor cu un nou tutorial dedicat identificării și înlăturării #malware-ului bancar.

Dacă săptămâna trecută v-am explicat cum puteți folosi instrumentul disponibil gratis pe GitHub pentru scanarea dispozitivelor, soluția prezentată astăzi se axează pe scanarea adreselor de e-mail sau a domeniilor.

Acest instrument de dată recentă a fost publicat ieri online de către o echipă de specialiști în #cybersecurity.

EMOTET infectează computere cu sistemul de operare #Microsoft #Windows, prin intermediul link-urilor sau a atașamentelor malspam infectate (e.g. PDF, DOC, etc.).”

Echipa CERT-RO vine în sprijinul utilizatorilor cu un nou tutorial dedicat identificării și înlăturării #malware-ului…

Publicată de CERT-RO pe Joi, 1 octombrie 2020

a